Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόταση μομφής και καθαίρεσης του προεδρείου της ΟΣΝΙΕ

Σήμερα στις 6 το απόγευμα και στην έδρα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Αριστοτέλους 27 Αθήνα, πραγματοποιείται η συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

α. Μομφή και καθαίρεση του προεδρείου (πρόεδρος, γραμματέας Α', αντιπρόεδρος, ταμίας) οι οποίοι υπέγραψαν παράνομα «Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» με μείωση αποδοχών για τους εργαζόμενους από 15% έως 40%...!!

β. Μη αναγνώριση και καταγγελία της φερόμενης ως ΣΣΕ που υπεγράφη από το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, το προεδρείο του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ χωρίς την έγκριση του ΔΣ και εν κρυπτώ από αυτό υπέγραψε κλαδική ΣΣΕ με τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, με περικοπές επιδομάτων και αύξηση του ωραρίου εργασίας, τη στιγμή που οι εργοδότες έχουν μόνο στο Α΄εξάμηνο του 2012 κέρδη 100 εκατ. ευρώ!

Το γεγονός αυτό όπως αναμενόταν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους δεδομένου ότι, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ, η απόφαση του ΔΣ ήταν «διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ και υπογραφή της μόνο αν σ' αυτήν υπάρχουν αυξήσεις στους μισθούς και διατηρηθούν οι υπάρχοντες όροι εργασίας που εμπεριέχονται στην προηγούμενη ΣΣΕ.

Τα Κλαδικά Συνδικάτα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Λάρισας, Πάτρας με ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία να μην αναγνωρίσουν την επαίσχυντη ΣΣΕ. Να παλέψουν να την ακυρώσουν στην πράξη, διεκδικώντας ΣΣΕ με αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειές τους και διασφάλιση των υπαρχόντων όρων εργασίας.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΟΣΝΙΕ σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους τόπους δουλειάς.

Τέλος χαιρετίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης στην κλινική «Γαληνός» που αυτές τις ημέρες με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας απορρίπτουν την εφαρμογή της ΣΣΕ που υπέγραψε η ΟΣΝΙΕ και διεκδικούν τοπική κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ