Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μηνύματα από όλο τον κόσμο

Συνεχίζονται τα μηνύματα συμπαράστασης στον ηρωικό αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνδικάτων των ΗΠΑ που συσπειρώνονται στην ταξική Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των Ελλήνων χαλυβουργών που απεργούν για τους μισθούς και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την αστυνομική καταστολή και την επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία. Στη συνέλευσή μας στις 24/7 στην Νέα Υόρκη 65 αντιπρόσωποι από την ανατολική ακτή ενημερωθήκαμε αναλυτικά για την κατάσταση στην Ελλάδα, τους αγώνες των εργαζομένων όπως και τις κινητοποιήσεις εργαζομένων σε άλλες χώρες.

Στέλνουμε τα αδελφικά μας χαιρετίσματα στο ΠΑΜΕ και εμείς βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του ταξικά προσανατολισμένου συνδικαλιστικού κινήματος στις ΗΠΑ».

Ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ, αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του, προς τους χαλυβουργούς: «Ο σύλλογος καταδικάζει τις συλλήψεις και τη χρήση ωμής κρατικής βίας για να χτυπήσουν τον τιτάνιο αγώνα που δίνετε εδώ και εννιά μήνες ενάντια στις περικοπές μισθών, τις ελαστικές μορφές εργασίας και τις απολύσεις συναδέλφων σας, κόντρα στην τρομοκρατία, στους εκβιασμούς και στους τραμπουκισμούς των απεργοσπαστικών μηχανισμών της εργοδοσίας». Και συνεχίζει: «Ο απεργιακός σας αγώνας -που με τη στήριξη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ- συνεχίζεται ακόμη πιο αποφασιστικά, έγινε φάρος που θα οδηγεί τους σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες της εργατικής τάξης, μέχρι την τελική νίκη που θα φέρει την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σε μια κοινωνία που θα διασφαλίζει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Τον αγώνα των απεργών χαλυβουργών, στηρίζει και η Ενωση Νέων Κομμουνιστών Τσεχοσλοβακίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ