Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Επιστολή με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά για τους χαλυβουργούς

Ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, τη Γραμματεία ΠΑΜΕ και τα ΜΜΕ.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στις 24 Ιούλη 2012 δήλωσε ότι "η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρισία των παράνομων, τέλος! Δείξαμε στο προαύλιο της "Χαλυβουργίας" ότι εννοούμε αυτά που λέμε" συνεχίζει με το αντιλαϊκό, αντιδραστικό παραλήρημα "και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά".

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ότι είναι αποφασισμένοι να συντρίψουν κάθε εργατικό, λαϊκό δικαίωμα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της τάξης τους, οικοδομώντας αντεργατικό - αντιλαϊκό φρούριο.

Καμία λέξη για τους εργάτες δεν βρήκε να πει ο Πρωθυπουργός, αντίθετα έδωσε εντολή στον κατασταλτικό μηχανισμό να παρέμβει, για να χτυπήσει τον απεργιακό αγώνα. Υπόσχεται βία και τρομοκρατία, συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως τη διατήρηση της "πολιτικής επιστράτευσης" στους ναυτεργάτες από τις 30/11/2010.

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες του εργατικού κινήματος.

Στη Διεθνή Σύμβαση 87, που έχει επικυρωθεί με το ΝΔ 4204/1961 στο άρθρο 3 αναγράφει: "1. Αι οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών δικαιούνται να εκπονούν τα καταστατικά και τους διοικητικούς αυτών κανονισμούς, να εκλέγουν ελευθέρως τους αντιπροσώπους των, να οργανώνουν τα της διαχειρίσεως και δράσεως αυτών και να καταστρώνουν το πρόγραμμα των ενεργειών των. 2. Αι δημόσιαι Αρχαί δέον όπως απέχουν πάσης επεμβάσεως δυναμένης να περιορίση το δικαίωμα τούτο ή να παρακωλύση την νόμιμο άσκησιν αυτού".

Στο άρθρο 23 του Συντάγματος, παράγραφος 2 αναγράφει ότι: "Η απεργία αποτελεί δικαίωμα, ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για την διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων".

Οι εργάτες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" με το σωματείο τους και τις αποφάσεις των οργάνων και των Γενικών Συνελεύσεων τους, στερώντας από τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά κάθε επιχείρημα σε βάρος τους, δίνουν παλικαρίσιο απεργιακό αγώνα, υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά, τη ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στις εργοδοτικές απολύσεις, του βιομήχανου Μάνεση.

Οι προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού επιβάλλεται να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με συσπείρωση δυνάμεων να αναπτυχθεί η πάλη για την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην απεργία, στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Την οικονομική κρίση του καπιταλισμού δεν την προκαλούν οι εργάτες και οι αγώνες τους, για την υπεράσπιση και των ελάχιστων δικαιωμάτων που τους έχουν απομείνει, αλλά αντίθετα ανατροφοδοτείται με την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης για την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης από τους κεφαλαιοκράτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ