Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑμΕΑ
Επικοινωνιακά τρικ και επανεξετάσεις

Με επικοινωνιακά τρικ επιχειρεί η συγκυβέρνηση να προσπεράσει τη στάση πληρωμών στα επιδόματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και των χρονίως πασχόντων που έχουν να πληρωθούν μέχρι και τέσσερις μήνες.

Ετσι το ΙΚΑ ανακοίνωσε χτες τα αποτελέσματα του ελέγχου των επιδομάτων τυφλότητας αναφέροντας πως «διαπιστώθηκε ότι το 60% των εξετασθέντων δεν ήταν πρακτικά τυφλοί και επομένως δεν έπρεπε να λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε δέκα νομούς, επαναλαμβάνοντας έτσι τις εικόνες ντροπής και βαρβαρότητας σε βάρος βαριά αναπήρων της Χίου, οι οποίοι ήταν παρατημένοι καταγής περιμένοντας στην ουρά των εξωτερικών ιατρείων του ΙΚΑ να εξεταστούν.

Μια απάντηση σε αυτή τη βαρβαρότητα έδωσε η διευθύντρια Οφθαλμολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Χίου, Λεμονιά Ζερβούδη - Βαρκάρη, που υπέγραψε τις περισσότερες γνωματεύσεις: «Η τεκμηρίωση της απόλυτης τυφλότητας από τη μερική σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολη, και "ένα κλικ" προς τα πάνω ή προς τα κάτω μπορεί να αποβεί σε βάρος του εξεταζόμενου, γι' αυτό πρέπει η όποια αμφιβολία να αποβεί υπέρ του. Η ενδελεχής εξέταση των αμφιβόλων περιστατικών γίνεται στην Αθήνα, όπου οι εξεταζόμενοι λόγω ηλικίας και οικονομικής αδυναμίας, αρνούνται να μεταβούν, οπότε με βάση την επιστημονική μου τεκμηρίωση, το αίσθημα δικαίου και τον ανθρωπισμό, δεν μπορούσα με απόλυτη βεβαιότητα να του στερήσω το επίδομα αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ