Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Η Κούβα και πάλι στη «τρομολίστα»

Εντονη αντίδραση του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών

ΑΒΑΝΑ.--

Για άλλη μια φορά, στις 31 Ιούλη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμπεριέλαβε την Κούβα στην περίφημη «λίστα» των «χωρών που χρηματοδοτούν τη διεθνή τρομοκρατία» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «ο μόνος λόγος που η Κούβα παραμένει στη λίστα αυτή είναι η προσπάθεια των ΗΠΑ να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό που επιβάλλουν στη χώρα μας, αλλά και για την υιοθέτηση νέων μέτρων για τον περιορισμό των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών μας, να στραγγαλίσουν την οικονομία της Κούβας και να επιβάλλουν ένα καθεστώς που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Προστίθεται επίσης πως «οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία απολύτως ηθική εξουσία να μας κρίνουν. Είναι ευρέως γνωστό ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κρατική τρομοκρατία ως όπλο στην πολιτική της κατά της Κούβας, προκαλώντας 3.478 θανάτους και 2.099 τραυματισμούς με μόνιμες βλάβες και έχει περιθάλψει δεκάδες τρομοκράτες, μερικοί από τους οποίους ζουν ελεύθεροι στη χώρα, τη στιγμή που οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές παραμένουν άδικα φυλακισμένοι» στις ΗΠΑ.

Τέλος, το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών «απαιτεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να ψεύδεται και να θέσει τέλος σε αυτή την επαίσχυντη πρακτική που προσβάλλει το κουβανικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ