Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αποφασισμένοι να χρεοκοπήσουν το λαό

«Οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν πλήρως στην υλοποίηση του σχεδίου για έξοδο από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας βουλιάζοντας το λαό στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός ο στρατηγικός στόχος υπηρετείται με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων ύψους 3+11,5 δισ. ευρώ και συνολικότερα με το νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης έχουν αποδείξει με λόγια και έργα τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους να χρεοκοπήσουν ανεξέλεγκτα το λαό για να διασωθεί η πλουτοκρατία.

Εκβιάζουν με την Ευρωζώνη

(...) Την αλήθεια την είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας: "Ολοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δισ. ευρώ από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δυο χρόνια ακόμη (...) όμως το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης, και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη".

Χωρίς αυταπάτες

Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν. Τα μέτρα έχουν "κλειδώσει" και πάνω απ' όλα έχει κλειδώσει η αποφασιστικότητα των κυβερνητικών εταίρων να τα περάσουν διά πυρός και σιδήρου. Η άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των ηρωικών απεργών στη "Χαλυβουργία" ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής. Το λαό δεν τον ενδιαφέρει αν θα σφίξουν γρήγορα ή σιγά σιγά το σχοινί γύρω από το λαιμό του - αυτή είναι στην πραγματικότητα η διαφωνία ανάμεσα στους δημίους του - αλλά να τους αποτινάξει από πάνω του και να βάλει πλώρη για μια άλλη κοινωνία και εξουσία. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει» (από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ