Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δίνουν όλα στους επενδυτές

Γρηγοριάδης Κώστας

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ αυξηθεί ο φόρος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εννοείται πως εμείς θα τον πληρώσουμε αυτόν το φόρο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Νέο χαράτσι δηλαδή.

Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει όμως; Δεν είναι αστεία τα πράγματα. Εδώ υπάρχουν εταιρείες που έχουν κάνει τους σχεδιασμούς τους. Εχουν στήσει (στο τζάμπα και επιδοτούμενα) τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά τους.

Θα αφήσουμε έρμαιους δηλαδή αυτούς τους «επενδυτές» που μας έκαναν τη χάρη να παράγουν ρεύμα και να στήσουν επιχειρήσεις χωρίς να βάλουν φράγκο; Δεν πρέπει να έχουν τα κέρδη που προϋπολόγισαν; Τι θα πούνε στους μετόχους τους;

Αφήστε που όλα αυτά δεν τα κάνουν επειδή αγαπούν και επιδιώκουν το κέρδος. Για το περιβάλλον το κάνουν. Για τα δάση μας (που καταπατούν), για τις ακτές μας (που γίνονται ξενοδοχεία) και τον αέρα (που ρυπαίνουν με άλλες δραστηριότητές τους).

Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε εναρμονισμένοι με τις αξίες της «ανάπτυξης», της «ανταγωνιστικότητας» και της «ευρωπαϊκής προοπτικής», το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πληρώνουμε με χαμόγελο.

ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ τρόπους θα βρει - σύμφωνα με όσα διαρρέει - το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εντοπίσει όσους δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Διασταυρώσεις, έλεγχοι, μηχανογραφικά συστήματα...

Ολα στην υπηρεσία του να στραγγιστεί και η ...τελευταία σταγόνα από το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Δεν θέλουν να χάσουν ούτε ευρώ.

Το ότι οι μεγάλες φορολογικές «τρύπες» παρουσιάζονται - όπως έχει καταγγελθεί πολλάκις - στις ΔΟΥ που δραστηριοποιούνται στις βιομηχανικές περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης περνάει φυσικά στα ...ψιλά.

Γιατί βιομήχανοι, εφοπλιστές και όλα τα συναφή δεν αρκούνται στα προκλητικά προνόμια που τους παρέχει η φορολογική νομοθεσία. Καθυστερούν να πληρώσουν κι αυτά τα λίγα που είναι να δώσουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε ...γιατί να μην το κάνουν; Πάντα στο τέλος ρυθμίζεται το πράγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ