Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ
Καλούν σε ετοιμότητα για τα επιδόματα πρόνοιας

«

Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης να καταβληθούν τα επιδόματα των ΑμΕΑ μέσα στον Αύγουστο από τα κονδύλια που ήταν να δοθούν στους δήμους, γίνεται σίγουρα κάτω από την πίεση που έχουν ασκήσει οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες, το αγωνιστικό ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα».

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε κοινή πλατιά σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, που έγινε αργά προχτές το βράδυ. Ταυτόχρονα, όπως διαπίστωσαν οι συγκεντρωμένοι, η απόφαση να δοθούν τα χρήματα μέσα από τα προβλεπόμενα κονδύλια για τους δήμους για το μήνα Αύγουστο και όχι από τα κονδύλια που είχαν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για τα επιδόματα των ΑμΕΑ έχει τις εξής πλευρές:

  • Η πρόφαση του υπουργού ότι η επιλογή του αυτή έχει να κάνει με «ηθική του υποχρέωση» θέλει να συγκαλύψει την ουσιαστική στάση πληρωμών για τις κοινωνικές δαπάνες από το κράτος.
  • Θέλει να παρουσιαστεί η κυβέρνηση ως φιλεύσπλαχνη (!!!) απέναντι στους αναπήρους, υποκρισία στη νιοστή.
  • Ακόμα, αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να αντιπαραθέσουν τους αναπήρους και τις οικογένειές τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα που περιμένουν και αυτά μέσα από τη λειτουργία των ανεπαρκέστατων υπηρεσιών των δήμων, την κάλυψη ενός μικρού έστω μέρους των δικών τους αναγκών σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Πρακτικά αυτό που θα κάνουν είναι να λένε στους γονείς που τα παιδιά τους θα διώχνονται από τους παιδικούς σταθμούς πως δεν υπάρχουν χρήματα για τη λειτουργία των σταθμών γιατί δόθηκαν για να πληρωθούν τα επιδόματα των ΑμΕΑ. Μια άλλη έκδοση του κοινωνικού αυτοματισμού ή εκφασισμού.

«Ομως λεφτά υπάρχουν και δίνονται αφειδώς για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως τα 200 δισ. ευρώ που έχουν χαρίσει οι κυβερνήσεις στις τράπεζες» τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος. Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος καλούν όλους τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειες τους στην ύψιστη δυνατή ετοιμότητα, γιατί δεν είναι σίγουρο αν τελικά θα καταβληθούν τα επιδόματα σε όλους ανεξαιρέτως.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περικοπές και εμπαιγμός από κυβέρνηση, ΚΕΠΑ και ΕΦΚΑ (2023-06-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις περικοπές των αναπηρικών επιδομάτων (2018-11-27 00:00:00.0)
Σήμερα η ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση (2018-03-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση στο ΙΚΑ από τη ΣΕΑΑΝ (2014-11-26 00:00:00.0)
Σε βασανιστική αναμονή για επιδόματα (2012-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ