Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΕΤ - ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Συντονισμός δράσης των σωματείων

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).

Σε συντονισμό της δράσης τους προχωράνε τα σωματεία του ομίλου ΑΓΕΤ-Τσιμέντα Χαλκίδας (που πρόσφατα συγχωνεύτηκαν), προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν τις αντεργατικές προκλήσεις των πολυεθνικών «BLUE CIRCLE» και «LAFARGE», στις οποίες ανήκουν οι εταιρίες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου όλων των σωματείων, στη Χαλκίδα, αφού εκτιμήθηκαν οι αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται στον όμιλο για τους εργαζόμενους. Ο συντονισμός πάλης αφορά: Τα σχέδια συρρίκνωσης του προσωπικού, την άρνηση προσλήψεων, την εφαρμογή της πολυειδικότητας, την εντατικοποίηση και την εργολαβοποίηση που συνεχώς διευρύνεται.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεκδίκηση μετεγκατάστασης και όχι κλεισίματος (όπως επιδιώκει η πολυεθνική με τη μεταφορά του αντικειμένου στη Χαλκίδα) του Κέντρου Διανομής της Δραπετσώνας και να μη χαθούν οι 60 θέσεις εργασίας, ενώ σε συνεννόηση με το σωματείο της «Ηρακλής Συσκευασίες» (που δεν έλαβε μέρος στη χτεσινή συνάντηση) ν' αποτραπεί η εκποίηση της θυγατρικής της ΑΓΕΤ.

Πάνω σε αυτά τα προβλήματα θα σταλεί κοινή επιστολή στη διοίκηση της BCI, με την επισήμανση ότι εάν προχωρήσουν τα αντεργατικά σχέδια θα υπάρξει αγωνιστική αντίδραση. Παράλληλα, θα ξεκινήσει η ενημέρωση των εργαζομένων, θα παρθούν αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, αποφάσεις και εξουσιοδοτήσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις από γενικές συνελεύσεις, σε διάστημα δύο μηνών. Αν μέχρι αρχές Μάη δεν υπάρξει υλοποίηση των αιτημάτων θα ξεκινήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ