Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΑΜΦΙΑΛΗΣ
Εστειλαν την οδοντογιατρό στα... εργαλεία!

Αντί να προμηθεύσουν το υποκατάστημα με τα απαραίτητα υλικά

Η Δ. Μαρουφίδου χτες στο υποκατάστημα στην Αμφιάλη
Η Δ. Μαρουφίδου χτες στο υποκατάστημα στην Αμφιάλη
Η Δήμητρα Μαρουφίδου είναι μόνιμη οδοντογιατρός του ΙΚΑ και απ' το 1982 εργαζόταν στο υποκατάστημα του Ιδρύματος στην Αμφιάλη. Κατάφερνε να συνδυάζει την προσφορά της στους κατοίκους της περιοχής ως οδοντογιατρός και ως μητέρα τεσσάρων παιδιών. Καθημερινά στο ιατρείο του υποκαταστήματος στην Αμφιάλη αντιμετώπιζε μέχρι 15 περιστατικά τη μέρα.

Ομως, όταν στις αρχές του χρόνου ενδιαφέρθηκε και για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής αντιμετώπισε την ψυχρή λογική των προϊσταμένων στα τοπικά υποκαταστήματα με τα εξής λόγια: «Αφού δεν έχεις εργαλεία, να πας κάπου αλλού που έχουν εργαλεία για να δουλέψεις». Ετσι, η Δ. Μαρουφίδου μετατέθηκε για τις «ανάγκες της υπηρεσίας» στο υποκατάστημα στο Κερατσίνι απ' τις 2.3.2001, όπου αντιμετωπίζει το πολύ μέχρι τρία περιστατικά τη μέρα.

Πάνω από 150 κάτοικοι της Αμφιάλης υπέγραψαν ένα κείμενο με το οποίο ζητούν την επαναφορά της οδοντογιατρού και το επέδωσαν στους προϊσταμένους του τοπικού υποκαταστήματος, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση. Στο πλευρό της Δ. Μαρουφίδου βρίσκεται ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Χτες, ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, η Δ. Μαρουφίδου πήγε στο υποκατάστημα στην Αμφιάλη και διαμαρτυρήθηκε για τη μετακίνησή της. «Με αυτόν το τρόπο διεκδικώ τα δικαιώματά μου ως λειτουργός της υγείας, ως μάνα και ως γυναίκα», είπε στο «Ρ» η Δ. Μαρουφίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ