Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
Το βάρος στο ΙΚΑ

Το ΙΚΑ θα αναλάβει το κόστος πιθανής μετάβασης στο εξωτερικό ενός παιδιού από το Βόλο, που πάσχει από νευροβλάστωμα, όπως και ο μικρός Παναγιώτης από τη Λέσβο.

Την απάντηση αυτή έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, όταν ρωτήθηκε αν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον Κώστα Χάνο, 3,5 χρόνων από το Βόλο που πάσχει από νευροβλάστωμα. Οι γονείς του Κ. Χάνου είχαν ζητήσει να διατεθούν τα χρήματα από τον έρανο για τον Παναγιώτη για το δικό τους παιδί.

Ο Δ. Ρέππας δήλωσε χτες ότι «το ΙΚΑ έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχει αναλάβει να σηκώσει το οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η όποια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του παιδιού από το Βόλο».

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαθέσει τα χρήματα για το μικρό Παναγιώτη σε κοινωνικά ιδρύματα. Χτες η Εθνική Τράπεζα - στην οποία ανοίχτηκε ο λογαριασμός για το μικρό Παναγιώτη - επανήλθε, με ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνοντας τις ενέργειες που έκανε για την αποδέσμευση των χρημάτων.

Αυτή η πλημμυρίδα των δηλώσεων και των ανακοινώσεων πιστοποιούν ένα και μόνο γεγονός: Την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει το κόστος αυτών των πρωτοβουλιών, δίνοντας την τελευταία - έστω και πειραματική - ελπίδα σε παιδιά που υποφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ