Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι περιοδείες για τα συλλαλητήρια, που θα κορυφωθούν στις 14 Μάρτη, ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα

Μπροστά στα συλλαλητήρια που οργανώνουν σε όλη τη χώρα οι Επιτροπές Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τετάρτη 14 Μάρτη, αλλά και στις 13 και στις 15 Μάρτη, ξεδιπλώνεται με σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης, αφύπνισης, ενεργοποίησης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών και όλου του λαού, προκειμένου να εκφράσουν στην πράξη την αντίδρασή τους στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου, καθώς και την απαίτησή τους για ένα Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Από αυτόν τον αγώνα δεν μπορεί να λείψει κανείς! Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που μπαίνει σε κάθε συζήτηση, περιοδεία, συγκέντρωση και άλλη εκδήλωση.

Θεσσαλονίκη

Ολο και περισσότερο, η αγανάκτηση των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης για τα αντιλαϊκά μέτρα, μετατρέπεται σε απόφαση αγώνα για την αντιστροφή αυτής της πολιτικής. Το μήνυμα αυτό προκύπτει από τις περιοδείες σε εργασιακούς χώρους στελεχών της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, που πραγματοποιήθηκαν χτες.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Θεόδωρο Κυριακίδη και Σάββα Τσακμακίδη περιόδευσε χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Υδρευσης (ΕΥΑΘ), στα Σφαγεία και είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου.


Τα στελέχη της Επιτροπής αναφέρθηκαν στην προχτεσινή πετυχημένη και μαχητική συγκέντρωση των συνταξιούχων και εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, που σηματοδοτεί, όπως είπαν, την απαρχή εκδηλώσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του δημόσιου, υποχρεωτικού, καθολικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που κορυφώνονται με το παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους την Τρίτη 13 Μάρτη.

Χτες εξάλλου στελέχη της Επιτροπής Αγώνα από το χώρο των συνταξιούχων περιόδευσαν σε αγορές και ΚΑΠΗ της πόλης και των προαστίων συνδέοντας στις συζητήσεις με τους συνταξιούχους τον αγώνα για ανθρώπινες συντάξεις και άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα με το γενικότερο αγώνα του εργατικού.

Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε πολλά καπνομάγαζα και στο εργοστάσιο κατεργασίας καπνού Ναξιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ