Κυριακή 11 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Για μια ακόμη μέρα, ξημέρωσε θάνατος

ΓΑΖΑ.-

Ενας ακόμη Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός χτες στη Γάζα, στα «αυτοδιοικούμενα» παλαιστινιακά εδάφη που βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση εξέγερσης, για παραπάνω από 7 μήνες. Σύμφωνα με τις ελλιπείς πληροφορίες που δόθηκαν από τις ισραηλινές αρχές, ο θάνατος του Παλαιστίνιου, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, επήλθε σε βομβαρδισμό («ρουτίνας» μήπως;) στην περιοχή Κάρνι, από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος και παρέδωσε τη σορό του στις παλαιστινιακές αρχές, χτες το πρωί, όπως μετέδωσαν το «Reuters» και το «Agence France - Presse».

Δεν ήταν το μόνο κρούσμα βίας, αφού το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο 12 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ ένας βοσκός τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά στη νότια Δυτική Οχθη. Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τρεις εποίκους, τους οποίους θεωρεί υπόπτους για την επίθεση, σύμφωνα με το «Associated Press».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την έναρξη της παλαιστινιακής εξέγερσης τον περασμένο Σεπτέμβρη έχουν σκοτωθεί 356 Παλαιστίνιοι, 65 Ισραηλινοί, 13 Αραβο-ισραηλινοί και ένας Γερμανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ