Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι μεταλλωρύχοι

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--«Δε θέλουμε να ακούσουμε τίποτε για "ειρηνευτική" συμφωνία. Θέλουμε τα 12.500 ραντ μας» φώναζαν χτες οι τουλάχιστον 3.000 απεργοί μεταλλωρύχοι του ορυχείου Μαρικάνα, πραγματοποιώντας μία μαζική πορεία μήκους πέντε χιλιομέτρων μέχρι το παρακείμενο ορυχείο Καρί της εταιρείας «Λονμίν», θέλοντας να επισημάνουν το βασικό λόγο που τους οδηγεί στη συνέχιση της απεργίας για τέταρτη βδομάδα: Να δοθούν αξιοπρεπείς μισθοί στους ανθρώπους που βγάζουν την πλατίνα και το χρυσάφι από τα έγκατα της γης με κίνδυνο τη ζωή τους...

Η διαδήλωση των εργατών έγινε μπροστά σε μεγάλη δύναμη αστυνομικών που παρακολουθούσαν πάνοπλοι την κινητοποίηση σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, με την υποστήριξη ελικοπτέρων και θωρακισμένων οχημάτων. Ωστόσο, παρά την επίδειξη αστυνομικής δύναμης, η πορεία των εργατών, με τραγούδια, συνθήματα, ραβδιά και λοστούς στα χέρια, έφθασε μετά από ώρες στο ορυχείο «Karee» όπου παρέμειναν για δύο ώρες καλώντας την εργοδοσία να το κλείσει και να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Οσο για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εργοδοσία, στους απεργούς εργάτες και σε συνδικαλιστές, αυτές αναφέρθηκε ότι συνεχίστηκαν και το περασμένο 24ωρο στο δημαρχείο του Ράστενμπουργκ, δίχως εντούτοις να προκύψει κάποια πρόοδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ