Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ευθυγραμμισμένη με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Απόλυτα συντεταγμένη με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη επέμβαση στη Συρία είναι η ελληνική κυβέρνηση, που ευθυγραμμίζεται στην απαίτηση για «αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία προκειμένου να αποκατασταθεί η... τάξη και η δημοκρατία».

Απαντώντας χτες σε Ερώτηση σχετική με τις εξελίξεις στη Συρία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Δελαβέκουρας, υποστήριξε ότι «είναι σημαντικό να υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία της Συρίας προκειμένου να μπορέσουμε να φθάσουμε σε μία συμφωνημένη λύση μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων και να μπορέσει η Συρία σταδιακά με την υποστήριξη της Διεθνούς Κοινότητας να βρει το δρόμο της προς την σταθερότητα και την ειρήνη». Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δε νοιάζεται για το συριακό λαό αλλά για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, είναι έτοιμη να εμπλακεί σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο προσδοκώντας μερίδιο από τη λεία της πολύ σημαντικής γεωστρατηγικά περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ αξιοποίησε και το πρόβλημα των χιλιάδων προσφύγων, αποτέλεσμα της μεθοδευμένης επέμβασης των ιμπεριαλιστών με αιχμή του δόρατος τους αντικαθεστωτικούς, που χρησιμοποιείται ως το πρόσχημα για ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ