Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
Ισχυρός σεισμός

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το πρωί 8.42 τοπική ώρα (5.42 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στο βορειοδυτικό τμήμα της Κόστα Ρίκα με επίκεντρο 140 χλμ. από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ σε βάθος 40 χιλιομέτρων, που έγινε αισθητός και στις γειτονικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Υπήρξε διακοπή στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες, και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αναφέρονταν μόνο υλικές ζημιές μεγαλύτερες ή μικρότερες σε υποδομές και καμία πληροφορία για θύματα.

Στην πρωτεύουσα από το έντονο ταρακούνημα, χιλιάδες κόσμου απομακρύνθηκαν από τα κτίρια, έκλεισαν τα σχολεία και χώροι εργασίας, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες κάλεσαν τον πληθυσμό να είναι σε επαγρύπνηση γιατί αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, εξέδωσε κατεπείγουσα ειδοποίηση για κίνδυνο από σεισμικά κύματα τσουνάμι στις ακτές από το Μεξικό ως ακόμα και τη Χιλή, κάτι που δεν φαινόταν να επιβεβαιώνεται.

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στην Κόστα Ρίκα, μεγέθους 6,1 βαθμών, είχε σημειωθεί το 2009 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 40 ανθρώπους, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ