Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ
Μαζί να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα μονοπώλια

Στην παρέμβασή της εκ μέρους της ΟΓΕ, η Ηλέκτρα Ραΐζη σημείωσε:

«Ζούμε τα "κέρδη" από τις θυσίες που μας επέβαλλαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για την "ισχυρή Ελλάδα" στην ΟΝΕ και στην ΕΕ... Απαντάμε: Δεν θα ματώσουμε άλλο, εμείς, τα παιδιά μας, για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, η Ράνια Καπετανγιώργη τόνισε: «Η πάλαι ποτέ ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, λιμοκτονεί. Τα ποσοστά της ανεργίας αυξάνονται δραματικά, ο αριθμός των αυτοκτονιών ΕΒΕ πολλαπλασιάζεται. Καλούμε κάθε συνάδελφο να αντιληφθεί ότι κοινός εχθρός μας είναι οι πολυεθνικές, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι και αυτοκινητιστές έχουμε κοινούς φίλους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νεολαίους και τις γυναίκες. Μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη, να μπούμε αποφασιστικά στον αγώνα για την επιβίωση».

Εκ μέρους του ΜΑΣ, ο Τάσος Μαμαλούκας υπογράμμισε: «Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, οι πρωτοετείς που κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα, με την καινούρια ακαδημαϊκή χρονιά έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Η υποχρηματοδότηση, το κούρεμα στα αποθεματικά, η εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου που κάνει τα πανεπιστήμια επιχειρήσεις, οδηγεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να παρατήσουν τις σπουδές τους... Κάθε έτος, εξάμηνο, εργαστήριο να γίνει κάστρο αντίστασης. Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, μπαίνουμε μπροστά στη μάχη για την οργάνωση γενικής απεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ