Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Στο τραπέζι και η εκποίηση της αμυντικής βιομηχανίας

Συνεχίστηκαν χτες οι επαφές του Ελληνα υπουργού Αμυνας με αξιωματούχους του κράτους του Ισραήλ

Το βάθεμα και την ενίσχυση της στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, με άξονα την ιμπεριαλιστική στρατηγική για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, επιβεβαίωσε με τις επαφές που είχε στο Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, χτες με τον ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργό Εχ. Μπαράκ και προχτές με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου.

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, με δηλώσεις του, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο ιμπεριαλιστικό δόγμα «ασφάλειας» του Ισραήλ. Μάλιστα, η εμπλοκή αυτή αποκτά χαρακτηριστικά ανοιχτής απειλής ακόμα και για άμεση πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, καθώς ο Π. Παναγιωτόπουλος συνέδεσε άμεσα την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση με την εξασφάλιση «ασφάλειας, καλής γειτονίας, ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας στο διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον στο οποίο ανήκει η Ελλάδα».

Κατά τη χτεσινή συνάντηση Εχ. Μπάρακ και Π. Παναγιωτόπουλος, μπήκαν στο τραπέζι τα ζητήματα ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Οπως είπε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, «αναμένουμε να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Αμυνας».

Από την πλευρά του, ο Π. Παναγιωτόπουλος είπε «αποτελεί πλέον γεγονός η προώθηση της Αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών». Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα ο Γενικός Διευθυντής Εξαγωγών Αμυνας και Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραήλ (SIBAT). Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισραηλινό «ενδιαφέρον» κρατικών και ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στρέφεται στην εξαγορά των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ