Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Συνεννοήσεις με τους βιομήχανους

Συνάντηση χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ΣΒΒΕ

Απλόχερη στήριξη στις αξιώσεις των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας πρόσφερε ο πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των άγριων μέτρων λιτότητας και των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών που εξοντώνουν το λαό για χάρη της πλουτοκρατίας.

Στη συνάντηση που είχε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) ενόψει της ΔΕΘ, ο Α. Σαμαράς«έδειξε κατανόηση» στα αιτήματά τους και επισήμανε πως «πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό», καθώς «μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και για σειρά δράσεων που θα ενισχύσουν και την ανάπτυξη και τη ρευστότητα και την επιχειρηματικότητα», όπως επιβάλλει το γενικό συμφέρον της αστικής τάξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Ν. Πέντζος υποστήριξε προκλητικά ότι «η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας» με νέα αντεργατικά μέτρα, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Γι' αυτό και ζήτησε από την κυβέρνηση «την άμεση υλοποίηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην αγορά», στο όνομα μάλιστα της διάσωσης «των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

Στο σχετικό υπόμνημα, που υποβλήθηκε προς τον πρωθυπουργό, περιλαμβάνονται οι θέσεις των βιομηχάνων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, όπως η ενίσχυση της ρευστότητας, η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, η μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, με μείωση του κόστους ενέργειας και την κατάργηση μη ανταποδοτικών τελών και επιβαρύνσεων που αυξάνουν το κόστος παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ