Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνάντηση με πτυχιούχους μηχανικούς του δημοσίου

Αντιπροσωπεία της ΚΕ συζήτησε με το ΔΣ της ΠΟΜΗΤΕΔΥ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΜΗΤΕΔΥ) συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, Κωνσταντίνος Αγγελίδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ο Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος του τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα αποτελούν εκφράσεις της συνολικότερης επίθεσης που κλιμακώνεται, με στόχο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται οι μισθοί, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, αναδιαρθρώνεται ο δημόσιος τομέας για να επεκταθεί η δράση του κεφαλαίου και σε άλλους τομείς, ενώ προωθούνται οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και οι κατευθύνσεις της ΕΕ στην Παιδεία και η γενικότερη αποσύνδεση του πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα. Η επιλογή της συντεχνιακής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς και γενικότερα μεταξύ επαγγελματικών κλάδων, διευκολύνει συνολικά την υποβάθμιση της θέσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει την ανάγκη επαγγελματικής κατοχύρωσης των πτυχιούχων των ΤΕΙ με βάση τη λογική της άμεσης διασύνδεσης του πτυχίου με επαγγελματικά δικαιώματα, στο πλαίσιο της συνολικής πρότασής του για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στον αντίποδα της πολιτικής της ΕΕ.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, επαναλήφθηκε η σταθερή στήριξη του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία η οποία συμβάλλει στη οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, σε γραμμή ρήξης με την πολιτική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ