Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ
Ζητούν μειώσεις μισθών άλλων εργαζομένων

Στάσεις εργασίας ενάντια στις περικοπές ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι

Τρίωρες στάσεις εργασίας έχει ξεκινήσει από χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων στον τομέα Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, ενάντια στο πετσόκομμα των μισθών τους. Οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ από την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη θα προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε την περασμένη Τρίτη το ΔΣ του Συλλόγου όπου, όμως, πλειοψηφούν οι ίδιες δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που στην Ομοσπονδία δέχτηκαν τις περικοπές μέσα από τη τριετή ΣΣΕ που υπέγραψαν τον περασμένο Μάη.

Το πετσόκομμα των περικοπών είναι απόρροια του αντεργατικού νόμου 4029/2011 που ορίζει τη μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους στις πρώην ΔΕΚΟ κατά 35% σε σχέση με τα επίπεδα του 2009. Την εφαρμογή του νόμου αυτού αποδέχθηκε με την υπογραφή τριετούς ΣΣΕ η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας στην ΕΥΔΑΠ - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - τον περασμένο Μάη.

Στη βάση αυτής της συμφωνίας σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της Αποχέτευσης βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά. Ωστόσο, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εγκλωβίζοντάς τους σε συντεχνιακά αιτήματα και υπονομεύοντας τον αγωνιστικό συντονισμό που σήμερα είναι περισσότερο απαραίτητος από ποτέ. Καλούν την εταιρεία να κόψει από τους μισθούς των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ περισσότερα και από την Αποχέτευση λιγότερα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 35%! Ενα αίτημα πέρα για πέρα επιζήμιο γιατί διαιρεί τους εργαζόμενους και υπονομεύει τον αγώνα τους. Παράλληλα, δέχεται την ουσία της αντεργατικής πολιτικής, τις περικοπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ