Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου οργάνωσαν, προχτές το πρωί, οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ - ΤΑΕ, ΤΕΒΕ - ΤΣΑ Νομού Μαγνησίας, καθώς και η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον διοικητή του νοσοκομείου Αρ. Ζαχαρόπουλο έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μια πολιτική, που, όπως είπαν, ευθύνεται και για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, που αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο του Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό έθεσαν και το ζήτημα του πρόσφατου θανάτου 63χρονου Βολιώτη συνταξιούχου, λίγο μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ζητώντας πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν στον αδόκητο και τραγικό χαμό του.

Ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις γιατρών - ανέφερε ότι από 18 προσλήψεις επικουρικών γιατρών που ζήτησε η διοίκηση, το υπουργείο ενέκρινε μόνο 3 - αλλά προσπάθησε, με κάθε τρόπο, να υπερασπιστεί την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας. Επιδεικνύοντας, μάλιστα, «υπερβάλλοντα ζήλο» είπε ότι τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου μπορούν να λυθούν από τα έσοδά του που μπορεί να συγκεντρώνει το ίδιο από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των ασθενών. Υπερηφανεύτηκε δε ότι επί δικής του διοίκησης, το 2011 το νοσοκομείο είχε λειτουργικό πλεόνασμα ύψους 447.631 ευρώ!

Σε ό,τι αφορά στα αίτια θανάτου του συνταξιούχου, δήλωσε ότι περιμένει κι αυτός τα ευρήματα της νεκροψίας και της νεκροτομής που έχουν παραγγελθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ