Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΣΑΜΟΣ
Πλήρωσε 1.060 ευρώ για να βρει φάρμακο για σοβαρή ασθένεια!

Πάνω από 2.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει αυτό το μήνα μια ασφαλισμένη με σοβαρή χρόνια ασθένεια στη Σάμο, λόγω έλλειψης συγκεκριμένου σκευάσματος στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Ολο και περισσότεροι ασφαλισμένοι και ασθενείς αναγκάζονται για τον έναν ή τον άλλο λόγο να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακά τους. Για κάθε όμως περίπτωση η αιτία είναι κοινή και δεν είναι άλλη από την πολιτική που δέχεται τις επιχειρήσεις στο χώρο του Φαρμάκου, η πολιτική που περιστέλλει τη φαρμακευτική δαπάνη και υποχρηματοδοτεί τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία, που αποκλείει τους ανασφάλιστους -ακόμη και τους χρόνια πάσχοντες ή όσους πάσχουν από απειλητική ασθένεια- από δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου με υπόμνημά του προς το υπουργείο Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αναφέρει την παραπάνω περίπτωση και ζητά να βρεθεί άμεσα λύση:

«Με τις αποφάσεις που έχετε πάρει, μας έχετε καταντήσει να μην έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας μια σειρά εξετάσεις και φάρμακα εφ' όσον, βέβαια, έχουμε λεφτά να πληρώσουμε, μετά το πετσόκομμα των μισθών - συντάξεων και τους φόρους που μας έχετε επιβάλλει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τη συναδέλφισσα (Μαρία Διακοδημητρίου), η οποία έπαιρνε από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για σοβαρότατη χρόνια πάθηση ένα συγκεκριμένο φάρμακο δωρεάν. Το φάρμακο αυτό, όμως, δεν ήρθε έγκαιρα και αναγκάστηκε η ασθενής να το αγοράσει, προκειμένου να κάνει έγκαιρα την θεραπεία της και είναι αξίας 1.060 ευρώ το 15μερο. Ομως η διαδικασία που υπάρχει στον οργανισμό δεν προβλέπει να εγκρίνει την δαπάνη της αγοράς του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν μπορεί να διασφαλίσει την έγκαιρη χορήγησή του, την οδηγεί εσκεμμένα στο να μην μπορεί να το αγοράσει με όποιες επιπτώσεις θα έχει αυτό για την υγεία της.

Φαίνεται ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει, ότι με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν και οι δαπάνες. Οποιος κοστίζει, καλύτερα να φεύγει.

Ζητάμε να αποδοθεί άμεσα η αξία του φαρμάκου που αγόρασε η ασφαλισμένη και να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η έγκαιρη διάθεση του φαρμάκου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ