Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Χρωστούν δεδουλευμένα μηνών στους εργαζόμενους

Ανακοίνωση της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ

Με κινητοποιήσεις και αποχή από την εργασία τους στις υπηρεσίες των δήμων διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (3, 4 ακόμη και 5 μηνών) οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τα οποία διαχειρίζονται ως συμπράττοντες φορείς ΜΚΟ της Καβάλας.

Τον αγώνα των εργαζομένων, που προσλήφθηκαν για 5 μήνες με 625 ευρώ το μήνα, χαιρετίζει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ και καλεί το ΕΚ και τα σωματεία του νομού να πάρουν θέση και να πιέσουν με κάθε τρόπο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Απευθυνόμενη στους ίδιους τους εργαζόμενους των 5μηνων προγραμμάτων, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι θα πει ανεργία και εργασιακή περιπλάνηση, αγωνία πώς θα τα βγάλουν πέρα κάθε μήνα, τους καλεί να συμμετάσχουν με τα πανό και τα αιτήματά τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο 8 Σεπτέμβρη και ταυτόχρονα να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Εχεις τώρα την απαιτούμενη πείρα, κάνε το βήμα. Το ΠΑΜΕ παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα, για όλους. Και αυτό εκτός από δίκαιο μπορεί να γίνει και ρεαλιστικό, αν οι εργαζόμενοι παλέψουν και επιβάλουν ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία. Και ταυτόχρονα εγκαταλείψουν όσους καλλιεργούν αυταπάτες ότι δήθεν "αν έρθει η ανάπτυξη όλοι θα βγούμε κερδισμένοι". Επομένως βολέψου τώρα με τα ψίχουλα.

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και ανέργους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά. Για να καταδικαστεί η τρικομματική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ