Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Δεν ήθελαν ... ούτε συνέλευση!

Δεν ... υπάρχει λόγος να πουν οι εργαζόμενοι τη γνώμη τους για τη σύμβαση!

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, αυτό αποφάνθηκαν στη προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, οι ηγήτορες των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας και έτσι ότι είναι εχθροί των εργαζομένων και υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών.

Προχθές συνεδρίασε το ΔΣ όπου η παράταξη «Ενιαία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) επανέφερε το ζήτημα της πραγματοποίησης γενικής συνέλευσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν αν αποδέχονται ή όχι την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν ως πλειοψηφία οι ηγεσίες των ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ και «Διαφάνεια» (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, μέλος της είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος).

Υπενθυμίζεται ότι η «Ενιαία» είχε κατεβάσει κείμενο στους εργαζόμενους στο οποίο διατυπωνόταν η απαίτηση, την απόφαση για το περιεχόμενο της σύμβασης να την πάρει η γενική συνέλευση. Το κείμενο είχε συγκεντρώσει υπογραφές πάνω από τον απαιτούμενο αριθμό που προβλέπει το καταστατικό και με βάση αυτό 11 σύμβουλοι του ΔΣ (της «Ενιαίας» και από άλλες παρατάξεις) κατέθεσαν στο ΔΣ αίτημα για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η απάντηση που έδωσαν προφορικά οι εκπρόσωποι των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ ήταν ότι πρώτα θα υπογράψουν τη σύμβαση και μετά θα πάνε στη σύγκληση γενικής συνέλευσης!

Προχθές και ενώ είχαν υπογράψει τη σύμβαση, ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ επικαλέστηκαν γνωμάτευση του νομικού συμβούλου για να υποστηρίξουν ότι δε χρειάζεται πια να γίνει συνέλευση αφού η σύμβαση υπογράφτηκε! Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και η «Διαφάνεια».

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΑΣ. Ψήφισε υπέρ της πρότασης να γίνει γενική συνέλευση αλλά να μην τεθεί σε αυτή θέμα καταγγελίας της σύμβασης που υπογράφτηκε, γιατί ... τότε μπορεί να οδηγηθούν σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ