Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Γενικευμένη επίθεση για να σωθεί η πλουτοκρατία

Διαβεβαιώσεις στο ντόπιο κεφάλαιο και τους ξένους συμμάχους ότι είναι αποφασισμένος να φέρει σε πέρας το αντιλαϊκό του έργο

Τη βούληση της συγκυβέρνησης να υλοποιήσει πάση θυσία το σχέδιο εξόδου από την κρίση που εξοντώνει και εξαθλιώνει το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ο Α. Σαμαράς από τη ΔΕΘ, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά του να κλιμακώσει την καταστολή σε βάρος των λαϊκών αγώνων και του ταξικού - εργατικού κινήματος.

Το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε προς την πλουτοκρατία και τους ξένους δανειστές ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας το περασμένο Σάββατο τη ΔΕΘ, ήταν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα άγρια μέτρα λιτότητας και θα επιταχύνει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που τσακίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να διασφαλιστεί η φτηνή και υποταγμένη εργασία, θεμελιώδης προϋπόθεση για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Επαναλαμβάνοντας διαρκώς το προσφιλές του σύνθημα «εμείς στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα», ο Α. Σαμαράς ενέταξε το σύνολο των ανατροπών που προωθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στα ερείπια των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων.

«Παντού, σε όλο τον κόσμο, ανάπτυξη σημαίνει "επιχειρείν", δηλαδή υγιής επιχειρηματικότητα!», τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε: «Από την κρίση θα βγούμε με ανταγωνιστικότητα και κυρίως με εξωστρέφεια». Σε άλλο σημείο έγινε πιο συγκεκριμένος, τονίζοντας ότι ανάπτυξη δεν γίνεται «αν δεν αξιοποιήσουμε την περιουσία του Δημοσίου, αν δεν φέρουμε επενδύσεις, αν δεν γίνουμε φιλική χώρα για την επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα θα προχωρήσει η σφαγή των συντάξεων, των επιδομάτων, η δραστική μείωση του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους» στο Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους), η άγρια περικοπή των δαπανών για την Υγεία, το Φάρμακο, την Παιδεία.

«Εφαρμόζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν μακροπρόθεσμα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και εφαρμόζουμε τις περικοπές δαπανών που είχε δεσμευτεί η χώρα για να μειώσει το χρέος της, δηλαδή περικοπή του ελλείμματος ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τρικομματικής κυβέρνησης.

Από την άλλη, προκειμένου να παραπλανήσει και τρομοκρατήσει το λαό, επιχείρησε να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες ότι τάχα το πακέτο των 11,5 δισ. θα είναι το τελευταίο και πως με την επόμενη δόση του δανείου θα αρχίσει η ανάκαμψη.

«Μόλις πάρουμε την επόμενη δόση, θα ολοκληρωθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα ξανά για τις επιχειρήσεις, για τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και για τα νοικοκυριά. Θα επιστραφεί άμεσα το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες», είναι το χιλιοειπωμένο παραμύθι που αναμάσησε, αφού από τα δάνεια θα βγουν κερδισμένοι μόνο οι δανειστές και μια χούφτα μεγαλοεπιχειρήσεις, με τις οποίες κάνει μπίζνες το Ελληνικό Δημόσιο.

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη

Οπως ήταν αναμενόταν, χρησιμοποίησε εκ νέου τα γνωστά τρομοκρατικά διλήμματα για έξοδο από το ευρώ και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα και επιχειρώντας να αποκρύψει ότι ο λαός θα βρεθεί στον πάτο, όποια συνταγή κι αν εφαρμοστεί στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης της κρίσης.

«Ας πούμε λοιπόν και κάνα-δύο αλήθειες ακόμα: Αν φεύγαμε από το ευρώ, δεν θα μειώνονταν οι συντάξεις. Απλούστατα, θα καταργούνταν οι συντάξεις! Δεν θα μειωνόταν η δαπάνη για φάρμακα. Απλούστατα, δεν θα υπήρχαν φάρμακα! Δεν θα ακρίβαινε το πετρέλαιο. Απλούστατα, θα έμπαινε δελτίο στο πετρέλαιο!», ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα, καλώντας το λαό να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι η κυβέρνηση εγγυάται την «ασφάλειά» τους έναντι του λαϊκού - εργατικού κινήματος, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά του να κλιμακώσει την καταστολή σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αγώνων. Για πολλοστή φορά επικαλέστηκε την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, ως σαφές δείγμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή.

«Ακόμα, σταματήσαμε την αυθαιρεσία ορισμένων συντεχνιών, που σε εποχές τεράστιας ανεργίας επέμεναν να μπλοκάρουν εργοστάσια, να εμποδίζουν ανθρώπους να πάνε στη δουλειά τους και να τους σπρώχνουν στην ανεργία. Ανοίξαμε το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας που ήταν αποκλεισμένο επί μήνες! Τέτοια πράγματα - τέτοιοι αποκλεισμοί - δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο. Τώρα πια τα σταματήσαμε και στην Ελλάδα», τόνισε ξετσίπωτα, ψευδόμενος ασύστολα για να συκοφαντήσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, φοβούμενος ακριβώς το μήνυμα και την προοπτική που εκπέμπει, την παρακαταθήκη που άφησε για την εργατική τάξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στους εκβιασμούς, να διεκδικήσει ζωή με δικαιώματα (2017-02-01 00:00:00.0)
Σε κοινή γραμμή (2016-04-15 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ (2012-09-21 00:00:00.0)
Απειλούν ΝΑΤ και ναυτεργατικά δικαιώματα (2011-11-19 00:00:00.0)
Θεομπαίχτες (2005-11-15 00:00:00.0)
Κύπρος (2002-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ