Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδηφάγο εφοπλιστικό κεφάλαιο...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ποιος μας δουλεύει περισσότερο: Ο Αντώνης Σαμαράς που δήλωσε - σε συνάντηση με την Ενωση Εφοπλιστών - ότι οι πλοιοκτήτες έχουν ηθικό χρέος να ενισχύσουν την ανάκαμψη του τόπου;

`Η μήπως ο πρόεδρος της Ενωσης Θ. Βενιάμης που δήλωσε ότι «συμβάλλει στην προσπάθεια μέσα από τα φορολογικά έσοδα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος»;

Ποιο «ηθικό χρέος» και ποια «φορολογικά έσοδα»; Μιλάμε για τους εφοπλιστές που δίνουν παραγγελίες για πλοία όπου τους συμφέρει οικονομικά (δηλαδή στην Κορέα και στην Κίνα) την ίδια στιγμή που - απολύτως νόμιμα - δεν πληρώνουν φράγκο για φόρους.

Δεν ξέρεις τι είναι μεγαλύτερο τα υπερκέρδη τους ή ο κατάλογος των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν; Ενας κατάλογος που είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Και όλα αυτά, χωρίς να συζητάμε για τα πληρώματα με μισθούς πείνας, χωρίς συμβάσεις και ασφάλιση, ή για τις επιδοτήσεις και τις χαριστικές ρυθμίσεις που νομοθετούνται η μία μετά την άλλη.

Οπότε ας σταματήσουν την κοροϊδία και τις φανφάρες περί «εθνικής προσπάθειας». Ούτε με τέτοια κόλπα ούτε με κάποιες ψευτο-δωρεές εφοπλιστών, οι οποίες ανακοινώνονται που και που μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν.

ΣΤΟ 3,8% ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ η ύφεση για το 2013 σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση το οποίο φυσικά περιέχει - τι άλλο; - περικοπές για τις λαϊκές ανάγκες. Θα πετύχει λέει και πλεόνασμα 2,2 δισ. ευρώ!

Προφανώς ούτε αυτοί που θα το υπογράψουν δεν πιστεύουν τις εκτιμήσεις περί ύφεσης και άπαντες ξέρουν ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι αστείες.

Οσο για το «πλεόνασμα», είναι μάλλον προκλητικό να δηλώνουν ότι θα ...«περισσέψουν» χρήματα, όταν τσακίζουν έτσι τον κόσμο. Μόνο οργή προκαλούν οι λογιστικές τους αλχημείες.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ