Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θολώνει τα νερά για το χαρακτήρα των μέτρων

Καλλιεργεί συγχύσεις για τη στρατηγική της ΕΕ και τις αντιθέσεις για το «μείγμα» της διαχείρισης

Την προπαγάνδα για «παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής» επιστράτευσε και χτες το ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού, την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 με πρόσθετα βάρβαρα μέτρα ύψους 7,8 δισ. ευρώ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των μοιρασμένων ρόλων στους κόλπους της συγκυβέρνησης, έχει αναλάβει «εργολαβικά» να σπείρει αυταπάτες στον ελληνικό λαό περί «ηπιότερης προσαρμογής», επιδιώκοντας να αποτρέψει την έκρηξη της λαϊκής οργής.

Κλιμακώνοντας την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο του κόμματος των «Ευρωπαίων Σοσιαλιστών»: «Το πρόβλημα που έχουμε τώρα στην Ελλάδα είναι να πείσουμε την κοινωνία των πολιτών για την ανάγκη να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα. (...) Ομως, από την άλλη μεριά, χρειαζόμαστε άλλου είδους πολιτική στήριξης και βοήθεια, όχι σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη προσέγγιση του ΔΝΤ, αλλά σύμφωνα με τη δική μας ευρωπαϊκή προσέγγιση για την κοινωνία, την ευημερία και την ιστορική προοπτική των κοινωνιών μας».

Πίσω από τις διακηρύξεις του Ευ. Βενιζέλου κρύβεται ότι «σοσιαλιστές» και «νεοφιλελεύθεροι» στην ΕΕ ψηφίζουν και προωθούν την ίδια φιλομονοπωλιακή πολιτική, ισοπεδώνοντας μισθούς και δικαιώματα, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Κρύβεται ακόμα ότι οι αντιθέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ περιορίζονται στο μείγμα και όχι στην ουσία της αντιλαϊκής διαχείρισης, στο πλαίσιο των συνολικότερων ανταγωνισμών για τον επιμερισμό του κόστους από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου που συνεπάγεται η κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ