Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πραξικοπηματική «Παρέμβαση»...

Τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα, όπως τα περιγράφει η Επιτροπή ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, για την προσπάθεια της παράταξης «Παρέμβαση» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ κλπ) στην ΕΛΜΕ Πειραιά ν' αλλάξει απόφαση Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ)!

Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη έγινε Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της ΕΛΜΕ Πειραιά με θέμα την πρόσφατη απεργία. Η ΓΣ υπερψήφισε το πολιτικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που καλούσε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργάνωνε το ΠΑΜΕ με δεκάδες σωματεία, στις 10.30 π.μ. στον ΗΣΑΠ του Πειραιά, στις 26 Σεπτέμβρη. Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΛΜΕ και ανάμεσα στα θέματα συζήτησης ήταν και η υλοποίηση των αποφάσεων της ΓΣ για την απεργία. Η παράταξη «Παρέμβαση» κατέθεσε στο ΔΣ για ψήφιση άλλο πλαίσιο και συμμετοχή σε άλλη συγκέντρωση (στο Πολυτεχνείο) απ' αυτό που ψήφισε η ΓΣ!

Γνωρίζουν καλά ότι η ΓΣ είναι το ανώτερο όργανο των σωματείων και καμία πλειοψηφία ΔΣ δεν μπορεί να ανατρέπει αποφάσεις της. Επικαλέστηκαν διάφορα για να δικαιολογήσουν την πραξικοπηματική τους παρέμβαση. Βέβαια το «πραξικόπημα» δεν τους πέρασε, αλλά συνέχισαν τις προσπάθειες, καθώς σε αφίσα που έβγαλαν για την απεργία, εμφάνιζαν κουτοπόνηρα ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά θα κατέβαζε μπλοκ στην προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια... Λυσσαλέα προσπάθεια δηλαδή να συρθεί το σωματείο στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ