Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπεραμύνεται των χειρισμών του ο Ευ. Βενιζέλος

Το ΠΑΣΟΚ διοχέτευσε «άτυπη ενημέρωση», μετά τις καταγγελίες για απόκρυψη της λίστας

Να υπερασπιστεί τους χειρισμούς Βενιζέλου γύρω από το ζήτημα της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ», επιχείρησε χτες το ΠΑΣΟΚ, με «άτυπη ενημέρωση» που διοχέτευσε στον Τύπο. Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει και στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Για τις καταγγελίες ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν παρέδωσε το υλικό που είχε παραλάβει ατύπως από τον Ι. Διώτη, όταν αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι ο Ι. Διώτης παρέμεινε στη θέση του μετά την αποχώρηση Βενιζέλου, άρα γνώριζε την υπόθεση και ότι «το υλικό που είχε παραδώσει ατύπως ο κ. Διώτης δεν αποτελούσε αντικείμενο επεξεργασίας (...) ούτε είχε εισαχθεί επισήμως στο γραφείο του υπουργού, ως υπηρεσιακή μονάδα. Διατηρήθηκε στην κατάσταση που παραδόθηκε στο προσωπικό γραφείο του κ. Βενιζέλου και έτσι η χώρα δεν εκτίθεται με τη θεωρία που κάποιοι φαίνεται να προτιμούν ότι το υλικό αυτό "χάθηκε"».

Σε άλλο σημείο, το ΠΑΣΟΚ ομολογεί κυνικά ότι «δεν χρειαζόταν να γίνει κάποια μη επιτρεπόμενη νομικά επεξεργασία του υλικού για να εστιάσει το ερευνητικό του ενδιαφέρον το ΣΔΟΕ σε όσους έχουν μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία και υπόκεινται σε φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι καταθέσεις των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και τα εισοδήματα από τη ναυτιλία δεν υπόκεινται σε φορολογική υποχρέωση στην Ελλάδα».

Αποκαλυπτική της προπαγανδιστικής αξιοποίησης της λίστας, την οποία το αστικό σύστημα επιχειρεί να χρησιμοποιήσει σαν «πλυντήριο» για τα μέτρα που έρχονται, είναι και η χτεσινή «πλήρης αποστασιοποίηση» του Γ. Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ. Με ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι κατ' επανάληψη υποχρεώθηκε να εγκρίνει περικοπές μισθών και συντάξεων και πως τώρα θεωρεί «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο» το γεγονός ότι η λίστα Λαγκάρντ δείχνει «την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ