Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Συμμετέχει στο παιχνίδι των εντυπώσεων

Νομιμοποιεί την κυρίαρχη προπαγάνδα ότι η μη πάταξη της φοροδιαφυγής ευθύνεται για τα μέτρα

Στο παιχνίδι των εντυπώσεων γύρω από τη «λίστα Λαγκάρντ» συμμετέχει ενεργά ο ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας αντικειμενικά στον αποπροσανατολισμό του λαού που επιδιώκουν τα αστικά κόμματα, με στόχο να αναδείξει τη δική του πρόταση διαχείρισης σαν πιο αποτελεσματική για ένα «διαφανές» και «ηθικό» πολιτικό σύστημα.

Καθόλου τυχαία, η «Αυγή» επέλεξε χτες να κάνει πρώτο θέμα την απόκρυψη της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ απανωτές ήταν και οι σχετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου που αναδείκνυε σε «μείζον πολιτικό θέμα» το γεγονός ότι «επί δύο χρόνια οι δύο υπουργοί Οικονομικών που εισηγήθηκαν τα πιο καταστροφικά μέτρα που έχει γνωρίσει ο τόπος, είχαν στα συρτάρια τους λίστα φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να θεωρήσουν σκόπιμο να ενημερώσουν τη Βουλή».

Η ανακοίνωση αποκρύπτει τους πολυδαίδαλους μηχανισμούς με τους οποίους η ΕΕ νομιμοποιεί και προστατεύει την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων. Αντ' αυτού, προσθέτει ότι «οι δικαιολογίες του κ. Βενιζέλου (...) είναι ταυτόχρονα και ενδεικτικές μιας πολιτικής που βάζει στο στόχαστρό της τα ασθενέστερα στρώματα για να κάνει πλάτες στους ισχυρούς», υιοθετώντας πλήρως την κυρίαρχη προπαγάνδα ότι αν είχε παταχθεί η φοροδιαφυγή, ο λαός θα είχε γλιτώσει τα επώδυνα μέτρα, τα οποία άλλωστε προβλέπονται για όλες τις χώρες, με ή χωρίς μνημόνια και κρίση.

Κακοποιώντας την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ δε διστάζει να υπερασπιστεί τις κυβερνήσεις σε Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία που «βάσει παρόμοιων στοιχείων, εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ