Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Διαδήλωση πραγματοποίησαν έξω από την έδρα της φαρμακευτικής εταιρείας «Sanofis» στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, αντιπροσωπείες εργαζομένων της εταιρείας που έφτασαν από διάφορα σημεία της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια μείωσης κατά 900 των θέσεων εργασίας στην εταιρεία μέχρι το 2015 διά μέσου πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Αίτημα πτώχευσης υπέβαλε το DAPD, το δεύτερο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Γερμανίας, ενώ έξι ακόμη θυγατρικές του ομίλου «DAPD Media Holding» αναμένεται σήμερα να ξεκινήσουν διαδικασία υπαγωγής στην πτωχευτική νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μισθοί του Σεπτεμβρίου δεν έχουν καταβληθεί και οι εργαζόμενοι για το διάστημα Σεπτέμβρη - Νοέμβρη θα πληρωθούν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Το πράσινο φως για την εκταφή των οστών του πρώην προέδρου της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία και να διερευνηθεί αν τα αίτια θανάτου ήταν φυσικά ή προήλθαν από δηλητηρίαση, έδωσε τουρκικό δικαστήριο. Η έρευνα ξεκίνησε με εντολή του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ και οδήγησε στην εκταφή, αφού οι συνθήκες θανάτου του Τ. Οζάλ, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο (1993) προωθούσε συνομιλίες για το Κουρδικό, χαρακτηρίστηκαν «ύποπτες».

ΡΩΜΗ.-- Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το απόγευμα στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια και είχε επίκεντρο την επαρχία της Πιατσέντσα, ενώ έγινε αισθητός σε Μιλάνο, Πάρμα, Μπέργκαμο και Βερόνα. Ακολούθησε μικρότερου μεγέθους δόνηση στην επαρχία της Πάρμα. Η συγκεκριμένη περιοχή είχε πληγεί άσχημα από προηγούμενο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ το Μάη, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν, χιλιάδες έμειναν άστεγοι, ενώ υπήρξαν πολλές υλικές και οικονομικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ