Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δε δεχόμαστε εκπροσώπους εργαζομένων»!

Η προχτεσινή απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας σε Συνδικάτα και Επιτροπές Ανέργων που ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας, ότι ο υπουργός Γ. Βρούτσης δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν εκπρόσωπο εργαζομένων, συνταξιούχων ή ανέργων μέχρι την ημέρα ψήφισης των μέτρων, είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η συγκυβέρνηση συμπεριφέρεται απέναντι στους εργάτες.

Παρά την επικοινωνιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ότι δήθεν όλα όσα κάνει τα κάνει για το καλό του λαού, για να «ελαφρυνθούν οι πολίτες» από τα «σκληρά μέτρα», ότι δήθεν «η κοινωνία έχει φτάσει στο όριο αντοχής της», είναι σαφές ότι μόνο για το λαό δε νοιάζονται. Διότι αν πραγματικά νοιάζονταν -όπως ισχυρίζονται- τότε δε θα δέχονταν τον έναν μετά τον άλλο εκπροσώπους των επιχειρήσεων και της τρόικας. Δε θα είχαν ανοιχτές τις πόρτες μόνο για τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους αρχηγούς των ιμπεριαλιστικών κρατών. Τουλάχιστον θα δέχονταν να συζητήσουν με τους εκπροσώπους όλων εκείνων που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη βαρβαρότητα.

Ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στη συγκυβέρνηση. Πίσω απ' τα «παχιά λόγια» της επικοινωνιακής της πολιτικής κρύβεται η άγρια ταξική της πολιτική που στόχο έχει να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Καμιά εμπιστοσύνη καμιά ανοχή. Αγώνα και ρήξη με τις πολιτικές που βουλιάζουν το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ