Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων για τον επαναστατικό - κομματικό Τύπο

Εκδοση του «Οδηγητή» και της «Σύγχρονης Εποχής» για τον κομματικό Τύπο
Εκδοση του «Οδηγητή» και της «Σύγχρονης Εποχής» για τον κομματικό Τύπο
Αφιερωμένο στον επαναστατικό - κομματικό Τύπο θα είναι το δεκαπενθήμερο από Κυριακή 14/10 έως Δευτέρα 29/10, οπότε και ξεδιπλώνονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι Νομαρχιακές Οργανώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.

Στο κάλεσμά τους τονίζουν: «Με το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", για να ριζώνει η επαναστατική πολιτική στο νου και την καρδιά της εργατικής τάξης, των ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, συμβάλλοντας στην προετοιμασία για την ανατροπή του καπιταλισμού, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Ο "Ριζοσπάστης" είναι όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης, όπλο για τη νέα γενιά. Είναι η εφημερίδα των δικών σου συμφερόντων. Η μελέτη, η διάδοση, η αξιοποίησή του στις σημερινές συνθήκες έχουν τεράστια σημασία.

Μελέτη, για να γνωρίζεις τι σου προετοιμάζουν η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της. Για να οργανώσεις την πάλη σου. Για να γνωρίσεις πώς θα αντιμετωπίσεις την επίθεση. Διάδοση, για να μπορεί να φτάσει παντού η επαναστατική πολιτική. Αξιοποίηση, για να μπορείς να βλέπεις τα παραδείγματα, την πείρα από την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές.

Στα πλαίσια αυτά οι Οργανώσεις μας διοργανώνουν δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στον κομματικό - επαναστατικό Τύπο, με εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις, αφιερώματα, κάνοντας προσπάθεια να αναδείξουμε την αξία και τη σημασία της μελέτης και διάδοσης του "Ριζοσπάστη", τη μοναδικότητα της ιστορικής διαδρομής του κομματικού - επαναστατικού Τύπου στη χώρα μας. Σε όλη τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου βάζουμε στόχους να φτάσει πλατιά η εφημερίδα στις σχολές, στους φοιτητές και σπουδαστές, στους εργαζόμενους, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, σε καθέναν που πρέπει να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ.

Οπως το Κόμμα της εργατικής τάξης, έτσι κι ο "Ριζοσπάστης", παντός καιρού, νόμιμος ή παράνομος, σταθερά, αταλάντευτα, στην πολύχρονη πορεία του αντιπαλεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτός του ο χαρακτήρας τον καθιστά, όπως και το Κόμμα του, το ΚΚΕ, καρφί στο μάτι της αστικής τάξης. Ο "Ριζοσπάστης" είναι η εφημερίδα που είναι πάντα ζωντανή ακόμα και στην παρανομία, μέσα στα υπόγεια τυπογραφεία. Μέσα στα εργοστάσια που χέρι με χέρι έφτανε και φτάνει για να εμψυχώνει την εργατική τάξη, να συμβάλλει στη διαφώτιση και στην οργάνωση της πάλης της, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οσο και αν πολεμήθηκε και πολεμιέται στέκεται πάντα όρθιος, όπως το Κόμμα μας, με ψηλά πάντα τη σημαία της ταξικής πάλης.

Ο κομμουνιστικός Τύπος σου λέει την αλήθεια της τάξης σου, λέει την αλήθεια στο λαό για τη ζωή του. Αποκαλύπτει την καπιταλιστική εκμετάλλευση, διαφωτίζει και οργανώνει την πάλη της εργατικής τάξης για να κατακτήσει τη δική της εξουσία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτήν την αλήθεια επιθυμούμε να αναδείξουμε, επιδιώκουμε να διεγείρουμε το ενδιαφέρον για βαθύτερη μελέτη και γνώση της Ιστορίας του ΚΚΕ. Απ' την Ιστορία του ΚΚΕ, που σημαντική πλευρά της είναι η διαφωτιστική - προπαγανδιστική δραστηριότητα, έχουμε να αντλήσουμε πολύτιμη επαναστατική πείρα και διδάγματα».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι παρακάτω εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν προβολή βίντεο, φωτογραφικό υλικό αφιέρωμα στον «Ριζοσπάστη» και έκθεση βιβλίου:

-- Τρίτη 16/10, στις 14.30, στα ΕΜΜΕ (Ιπποκράτους 7, 1ος όροφος, αίθουσα Α): «Τύπος και δημοσιογραφία: Πεδίο ταξικής πάλης». Ομιλητής Παύλος Αλέπης, αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη».

-- Τετάρτη 17/10, στις 13.30, στη Φιλοσοφική Σχολή (αμφιθέατρο Aula): «Οι πνευματικοί άνθρωποι και ο "Ριζοσπάστης": Στον εργάτη απευθύνονται οι μεγάλοι διανοητές, στον εργάτη απευθύνονται οι πραγματικοί καλλιτέχνες». Ομιλήτρια Γιάννα Στρεβίνα, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη».

-- Τρίτη 23/10, στις 13.00, στο ΤΕΙ Πειραιά (αμφιθέατρο Α011) και Πέμπτη 25/10, στις 12.00, στο ΠΑΠΕΙ (πορτοκαλί αμφιθέατρο): Βιβλιοπαρουσίαση με την ομάδα βιβλίων: «Επαναστατικός - κομματικός Τύπος», «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1918-2008. Η εφημερίδα του λαού. Περίοδος 1941-1945» και «Παράνομες χειρόγραφες εφημερίδες». Ομιλητής Παναγιώτης Ράμμος, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

-- Πέμπτη 25/10, στις 13.00, στο ΤΕΙ Αθήνας (αμφιθέατρο ΣΑΕΤ): «Οι ηρωικές μορφές του "Ριζοσπάστη" - Αφιέρωμα στους κομμουνιστές δημοσιογράφους». Ομιλητής Θανάσης Λεκάτης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη».

-- Παρασκευή 26/10, στις 19.00, στα ΤΕΙ Πειραιά: «Η ιστορία του "Ριζοσπάστη": "Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης"». Θα μιλήσει ο Στρατής Δουνιάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Οδηγητή». Θα ακολουθήσει το βράδυ, στις 21.00, καλλιτεχνικό αφιέρωμα και λαϊκό γλέντι, έκθεση γραφιστικής δημιουργίας με θέμα τον κομματικό Τύπο από σπουδαστές της ΣΓΤΚΣ.

-- Παρασκευή 19/10, Σάββατα 20/10 και 27/10: Επισκέψεις στο τυπογραφείο της Καλλιθέας και στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ