Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΝΟΒΟΤΕΛ»
Η αλληλεγγύη δυναμώνει τον αγώνα τους

Νέες αποφάσεις στήριξης του απεργιακού τους αγώνα από φοιτητικούς συλλόγους

Τις 20 μέρες του απεργιακού τους αγώνα συμπληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ» που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από την αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εκφράζουν τόσο οι εργαζόμενοι του κλάδου όσο και άλλων κλάδων αλλά και μια σειρά φορείς.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο «Νοβοτέλ», μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, είναι απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου της Φιλοσοφικής και των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων του Γεωλογικού, της Γεωπονικής, της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ), των Μηχανολόγων Μηχανικών, των Ναυπηγών, στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι το ψήφισμα είναι ήδη απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Τοπογράφων, Μαθηματικού, Νοσηλευτικής και Νομικής, στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία -που ονομάζουν κλαδική ΣΣΕ- που υπέγραψαν οι ξενοδόχοι με τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στην κλαδική Ομοσπονδία και προβλέπει μείωση στους μισθούς σε ποσοστό 15%. Διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ χωρίς καμία μείωση μισθών.

Εν τω μεταξύ, χτες απολύτως τίποτα δεν είχε να πει στο επιχειρησιακό σωματείο και στους εργαζόμενους η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» σε ό,τι αφορά το αίτημά τους να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη σύμβαση και να μη γίνει καμία μείωση στους μισθούς. Σημειώνεται ότι το σωματείο είχε προκηρύξει 48ωρη απεργία (για χτες και σήμερα) την οποία και ανέστειλε για να γίνουν διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για την υπογραφή σύμβασης χωρίς μείωση μισθών. Μετά από αυτή την εξέλιξη το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν την αγωνιστική τους απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ