Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Να σημάνει ξεσηκωμός για την προστασία των ανέργων!

Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Απέναντι στον εφιάλτη της ανεργίας, κλαδικά ταξικά συνδικάτα ενώνουν τις δυνάμεις τους και με σύμμαχο τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές, όπως αποφάσισαν χτες στη διάρκεια σύσκεψης, θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να απευθύνουν το κάλεσμα σε όλους τους ανέργους, να ενεργοποιηθούν, να συμβάλουν στη συσπείρωση δυνάμεων και οργάνωση αγώνων που ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους, θα ανοίγουν το δρόμο της αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που δημιουργεί την ανεργία, για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική. Σταθμοί αυτού του συντονισμού θα είναι η νέα αγωνιστική κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων, που θα γίνει στις 17 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας και η απεργιακή μάχη στις 18 Οκτώβρη.

Η σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώθηκε από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, την Ενωση Αμμοβολιστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά. Δηλαδή σωματεία εργαζομένων όπου η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Συμμετείχαν οι Επιτροπές Ανέργων και οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας, Κορυδαλλού και συνδικαλιστές από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου οι εργαζόμενοι αν και δεν είναι γραμμένοι στις λίστες της ανεργίας είναι απλήρωτοι από τις 18 Απρίλη.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι με τη χτεσινή σύσκεψη έρχεται πια να πάρει «σάρκα και οστά» με συγκεκριμένο πρόγραμμα και διεκδικητικό πλαίσιο ο συντονισμός της δράσης συνδικάτων που ήδη έχει αρχίσει να κάνει βήματα με συντονισμένες, κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως αυτή που έγινε προχτές με αιχμή το αίτημα για την καταβολή εποχικού επιδόματος για όλους τους ανέργους. «Απαιτείται - σημείωσε - επιθετικό κίνημα για την προστασία των ανέργων, που να είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένο με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης».

Οπως αποφασίστηκε θα συνταχθεί υπόμνημα με κοινό πλαίσιο διεκδίκησης. Από σήμερα με οργάνωση και συγκεκριμένο σχέδιο τα συνδικάτα με τη βοήθεια των Επιτροπών Ανέργων, των Λαϊκών Επιτροπών των περιοχών, να αρχίσουν τη συστηματική καταγραφή των ανέργων και την τακτική παρουσία στους κατά τόπους ΟΑΕΔ, να αρχίσει το «όργωμα» στις εργατογειτονιές, που είναι χτυπημένες από την ανεργία, να φτάσει το κάλεσμα της αγωνιστικής οργάνωσης και δράσης παντού.

Σημαντική πείρα

Σημαντική ήταν η πείρα από τη δράση της Επιτροπής Ανέργων Κορυδαλλού και της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής που μετέφερε η Πόπη Ξενικουδάκη: «Από τη συστηματική παρουσία μας στον ΟΑΕΔ έχουμε καταγράψει 200 οικογένειες ανέργων. Πάμε και στα 200 σπίτια. Είδαμε σπίτια ανέργων που ζεσταίνονται με φωτιά σε ντενεκέ και ντρέπονται να σε βάλουν μέσα. Είδαμε την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Και όμως με τη συστηματική δουλειά καταφέραμε να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια, να καταλάβουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν στην Επιτροπή. Να αντιληφθούν ότι και με τη δική τους συμμετοχή υπάρχει ελπίδα και ήδη αυτές οι οικογένειες συμμετέχουν στη δράση. Και όσο κάνεις τέτοια δουλειά τόσο σου ανοίγονται καινούρια πεδία δράσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινές πρωτοβουλίες μπροστά στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη (2017-03-30 00:00:00.0)
Δράση για τα οξυμένα προβλήματα του λαού (2014-01-25 00:00:00.0)
Συζητούν για τον απολογισμό της απεργίας (2013-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ