Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεδρίασε για την οργάνωση της δουλειάς

Μετά από προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, καλεί σε συμμετοχή στην απεργία με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος

«Αγωνιστικό συναγερμό» ενόψει της απεργίας την Πέμπτη, 18 του Οκτώβρη, σήμανε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η διοίκηση της οποίας αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση σε ανοιχτή συνεδρίαση με τη συμμετοχή των ΔΣ των σωματείων μελών της και τοπικών συλλόγων ΕΒΕ, το βράδυ της Τετάρτης. Καλεί επίσης σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλ. Κάνιγγος. «Είμαστε σε κατάσταση πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ Π. Γαλανόπουλος, κλείνοντας τη συνεδρίαση, η οποία είχε ως στόχο και την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης. Πρόσθεσε ότι οι συνδικαλιστές είναι εκλεγμένοι και απολογούνται όχι μόνο σε αυτούς που τους ψήφισαν, αλλά σε ολόκληρο τον κλάδο.

Στο σχετικά μικρό διάστημα που απομένει μέχρι την κινητοποίηση, η ΟΒΣΑ και τα σωματεία της, κάθε συνδικαλιστής και κάθε μικρός επαγγελματοβιοτέχνης καλούνται να οργανώσουν την πάλη, να καλέσουν όσο γίνεται περισσότερους στον αγώνα, να ενημερώσουν για τις θέσεις και τους στόχους του αγωνιστικού κινήματος. Σε χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία σημειώνει: «Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας καλεί τα Σωματεία μέλη μας, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετάσχουν στην Απεργία την Πέμπτη στις 18 Οκτώβρη με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ.

Είναι καθήκον μας - ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ. Με την μαζική μας συμμετοχή να βουλιάξουμε την Αθήνα. Να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων. Στο χέρι μας είναι, να περάσουμε στην Αντεπίθεση. Τα φορολογικά μέτρα αν περάσουν θα κλείσουν όσα μαγαζιά έχουν απομείνει ανοιχτά. Θα γιγαντώσουν πιο πολύ τα πολυκαταστήματα, τις μεγάλες επιχειρήσεις.

-- Η αύξηση του εργάσιμου βίου κατά πέντε χρόνια για την κατώτερη σύνταξη όπως και η αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 θα οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες να χάσουν τα χρήματα που έχουν δώσει στο Ταμείο και ακόμη να μην πάρουν ποτέ τους σύνταξη.

-- Η μείωση των συντάξεων και των μισθών των εργαζομένων δημιουργεί φτηνή εργατική δύναμη, αυγαταίνει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η επιτυχία της Απεργίας να γίνει υπόθεση των Σωματείων, των ίδιων, των συναδέλφων μας. Να μη μείνει κανένας συνάδελφος αμέτοχος από αυτήν τη μάχη που κρίνεται το ψωμί της οικογένειάς μας».

Κρίσιμο ζήτημα οι δεσμοί με τον κόσμο

Σημαντική ήταν η συμβολή των συνδικαλιστών στη συζήτηση στο ΔΣ για τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας της απεργίας. Βασικό συμπέρασμα, πέρα από τις πρακτικές προτάσεις που έγιναν, ήταν ότι η επαφή με τον κόσμο φέρνει αποτέλεσμα. Η Ομοσπονδία προτρέπει τα σωματεία της σε ανοιχτές συνεδριάσεις των διοικήσεων για να ληφθούν αποφάσεις και κυρίως να προετοιμαστεί η κινητοποίηση. Από εκεί και πέρα, βασικό στοιχείο των επόμενων ημερών είναι η γενικότερη κινητοποίηση για την αύξηση της συμμετοχής. Με αξιοποίηση των καταλόγων μελών των σωματείων, ώστε να ενημερωθούν για την κινητοποίηση, με περιοδείες, συσκέψεις, μοίρασμα ανακοινώσεων, με συγκεκριμένη χρέωση ανθρώπων που θα βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συζήτηση μεταφέρθηκε εμπειρία ελπιδοφόρα. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου η ηττοπάθεια και ο αποπροσανατολισμός για το ποια πρέπει να είναι η διέξοδος υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης και συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν την αυταπάτη δήθεν λύσεων εντός του δοσμένου πλαισίου πολιτικής, η κάθε συσπείρωση νέων δυνάμεων, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να φέρει πολλαπλάσια αποτελέσματα. Υπήρξαν συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά και προτάσεις για εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο και συνεργασία των σωματείων, καθώς - όπως υποστήριξε το σύνολο των συνδικαλιστών - ο αγώνας δεν πρέπει και δεν θα εξαντληθεί στην ερχόμενη κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύπλευρες κινητοποιήσεις για το φορολογικό (2013-01-25 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα δημοτικά τέλη (2012-11-25 00:00:00.0)
Σε κοινό βηματισμό με τους εργάτες (2009-02-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση (2007-01-27 00:00:00.0)
Αρνούνται και αντιστέκονται στο «μοιραίο» (2006-02-03 00:00:00.0)
Συντονισμένοι αγώνες η απάντηση (2005-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ