Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το πλαίσιο

«Η περίοδος που διανύουμε σημαδεύεται από τη γενικευμένη επίθεση της τρόικας, της ΕΕ και της κυβέρνησης. Τα νέα μέτρα που θέλουν να ψηφίσουν τώρα, αλλά και αυτά που έχουν σχεδιάσει να φέρουν τους επόμενους μήνες, αποτελούν ταφόπλακα στις όποιες κατακτήσεις, τα όποια δικαιώματα έχουν μείνει όρθια. Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, στις δαγκάνες της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στην απάνθρωπη εξουσία των μονοπωλίων, στους σιδερένιους νόμους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης είναι καταδικασμένοι σε βαθιά φτώχεια, σε εξαθλίωση.

Οι κομμουνιστές

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες πρωτοστατούν σε κάθε χώρο δουλειάς για να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση, συμβάλλουν στην προσπάθεια συσπείρωσης και οργάνωσης του λαού να βάλει μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα και το μνημόνιο. Αυτή η πρωτοπόρα στάση αναγνωρίζεται από λαϊκό κόσμο που ανήκει σε άλλα πολιτικά κόμματα και δε μας ψήφισε στις εκλογές. Γι' αυτό το ΚΚΕ έχει κύρος, αναγνώριση, αποδοχή, εκτίμηση. Οι εργαζόμενοι και άλλα λαϊκά στρώματα ξέρουν ποιοι είμαστε, τι παλεύουμε και είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τη δράση μας. Εχουν στηρίξει διαχρονικά το Κόμμα σε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές. Το ίδιο θα κάνουν πρόθυμα και σήμερα, γνωρίζοντας ότι ενισχύοντας το ΚΚΕ από το υστέρημά τους δυναμώνουν τη δική τους φωνή, τη δική τους αγωνιστική, ταξική παρέμβαση.

Για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης

Γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ τα οικονομικά του τα αξιοποιεί στις αναγκαίες δραστηριότητες για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για την εκλαΐκευση της πολιτικής του στο λαό. Είναι δαπάνες που αξιοποιούνται για να αναδείχνονται - μέσα από τον "Ριζοσπάστη" και ενημερωτικά φυλλάδια - τα προβλήματα του λαού, να κάνει πιο ουσιαστική τη συμβολή του στην οργάνωση και δράση του για τα λαϊκά προβλήματα, να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να προωθεί την κοινωνική συμμαχία και την ταξική λαϊκή αλληλεγγύη» (από το άρθρο του Γιάννη Χώτου στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το ζήτημα της πολιτικής συνειδητοποίησης και ωρίμανσης (2017-02-14 00:00:00.0)
Αναντικατάστατος ο ρόλος του «Ριζοσπάστη» (2016-11-11 00:00:00.0)
Για τον «Ριζοσπάστη» (2013-03-02 00:00:00.0)
Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος (2010-01-31 00:00:00.0)
«ΝΟ ΡΑSΑRΑΝ» (2006-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ