Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα ΜΑΤ στο ΚΘΒΕ

ΜΑΤ και ασφαλίτες μέσα στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας έβαλε η διοίκηση του θεάτρου, για να κατεβάσει από την πρόσοψη του κτιρίου τα πανό και μαύρα πανιά που ανάρτησαν εδώ και καιρό οι ηθοποιοί καταγγέλλοντας την υποχρηματοδότηση του θεάτρου και τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους.

Οι ηθοποιοί καταγγέλλουν την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Μάκη Τρικούκη, ο οποίος επιδιώκοντας να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα για το ΚΘΒΕ, στις τριήμερες εορταστικών εκδηλώσεων (26 - 28/10) κατέβασε τα πανό και τα μαύρα πανιά.

Στις 26/10, οι εργαζόμενοι ξανάβαλαν μαύρα πανιά στην πρόσοψη του θεάτρου, καθώς το ΚΘΒΕ δεν έχει εισπράξει ακόμη ούτε το 40% της κρατικής χρηματοδότησης και οι ηθοποιοί εξακολουθούν να πληρώνονται με καθυστέρηση δύο μηνών.

Ο πρόεδρος του ΔΣ, όμως, επανήλθε συνοδευόμενος από 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, ένστολους αστυνομικούς και 4 άτομα της κρατικής Ασφάλειας. Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το κτίριο και μπήκαν στο θέατρο αστυνομικοί και άτομα της Ασφάλειας, μαζί με τον Μ. Τρικούκη, για να ξανακατεβάσουν τα πανιά από την πρόσοψη.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, μετά από την αποφασιστική κινητοποίηση των ηθοποιών και παρέμβαση του ΠΑΜΕ.

Τα μαύρα πανιά κρεμάστηκαν πάλι στην πρόσοψη του θεάτρου, συνεχίζοντας να αποκαλύπτουν τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και στον πολιτισμό και τις ευθύνες όσων ανέλαβαν την υπεράσπιση και επιβολή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ