Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΛΗΛΟΙ: Σε γενική συνέλευση προχωρά την Κυριακή, 18 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β - πλ. Μητροπόλεως), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ «Δούκας» που πρόσφατα έδωσαν «μαχητική, αγωνιστική απάντηση στον εκβιασμό της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών. Η μαχητική σας απάντηση ξάφνιασε την εργοδοσία», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

ΜΕΤΡΟ: Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια χτεσινής συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας, στο εργοτάξιο του Μετρό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και κατήγγειλαν ότι στόχος της εταιρείας αλλά και της Αττικό Μετρό είναι να κάνουν μία πρόβα μεγάλης κλίμακας, σε ένα μεγάλο δημόσιο έργο, για να ξεκινήσει η εφαρμογή της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων σε όλα τα δημόσια έργα. Σημείωσαν ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μετατίθεται για το 2018 και η λειτουργία του για το 2019, αν και με βάση τις αρχικές εξαγγελίες θα έπρεπε να έχει παραδοθεί τον Οκτώβρη του 2012.

ΟΛΥΜΠΙΚ ΡΟΥΑΓΙΑΛ: Μαζική παρέμβαση στο «λόμπι» του ξενοδοχείου «Ολύμπικ Ρουαγιάλ» πραγματοποίησαν χτες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 3ωρης στάσης εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το επιχειρησιακό σωματείο με τους εργαζόμενους, το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας και συνδικαλιστές άλλων επιχειρησιακών σωματείων ξενοδοχείων της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να ανακληθούν οι δύο απολύσεις εργαζομένων που έκανε η εργοδοσία το προηγούμενο βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ