Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεύτερη δύναμη η «Εργατική Ενότητα»

Δεύτερη δύναμη παρέμεινε η «Εργατική Ενότητα» στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), παρά τους δεκάδες πλαστούς αντιπροσώπους που ενέκριναν από κοινού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση και παρά το γεγονός ότι μεγάλοι παραδοσιακοί κλάδοι (Οικοδόμοι, Καπνεργάτες, κ.λπ.) έχουν συρρικνωθεί εξαιτίας της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Οι εργασίες του 31ου συνεδρίου του ΕΚΘ ολοκληρώθηκαν την Κυριακή και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

- Στις εκλογές, για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ψήφισαν 493. Ακυρα - Λευκά 6. Το 2009 είχαν ψηφίσει 572 με άκυρα - λευκά 3.

Η Εργατική Ενότητα πήρε 124 ψήφους (είχε 158) και 8 έδρες (είχε 8).

Η ΠΑΣΚΕ πήρε 205 ψήφους (είχε 269) και 13 έδρες (είχε 15).

Η ΔΑΚΕ πήρε 83 ψήφους (είχε 106) και 5 έδρες (είχε 6).

Η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) που δημιουργήθηκε από τα στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης και πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, πήρε 71 ψήφους και 5 έδρες (η Αυτόνομη Παρέμβαση στις προηγούμενες εκλογές είχε 35 ψήφους και 2 έδρες).

Η Αντεπίθεση Εργαζομένων πήρε 3 ψήφους (είχε 2) και η Ταξική Πορεία πήρε 1 ψήφο (είχε 2).

- Για αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ ψήφισαν 190 έναντι 236 στις προηγούμενες εκλογές.

Η Εργατική Ενότητα πήρε 30 ψήφους (είχε 44) και εξέλεξε 2 αντιροσώπους (είχε 3).

Η ΠΑΣΚΕ πήρε 102 ψήφους (είχε 136) και εξέλεξε 8 αντιπροσώπους (είχε 10).

Η ΔΑΚΕ πήρε 21 ψήφους (είχε 37) και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους (είχε 3).

Η Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 34 ψήφους και 2 αντιπροσώπους (η ΑΠ στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 19 ψήφους και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο).

Η Αντεπίθεση Εργαζομένων πήρε 2 ψήφους και η Ταξική Πορεία 1 ψήφο.

Οι εργασίες του συνεδρίου του ΕΚΘ, είχαν ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με την υιοθέτηση της πολιτικής απόφασης που κατέθεσε η παράταξη της Εργατικής Ενότητας (ΠΑΜΕ). Προηγούμενα είχαν αποχωρήσει η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, δηλώνοντας ότι το κείμενο της πολιτικής απόφασης δεν θα πρέπει να εκδοθεί από το Συνέδριο, αλλά από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής.

Επίσης, εκδόθηκε ψήφισμα ενάντια στις απολύσεις και καταδίκης των προκλητικών δηλώσεων του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Γ. Χ. Φούχτελ, στήριξης των εργολαβικών εργαζομένων του ΑΠΘ που απεργούν, διεκδικώντας μονιμοποίηση και, τέλος, ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και καταγγέλλεται ως το σιδερένιο χέρι της εργοδοσίας και του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ