Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Απεργούν και σήμερα

Συνεχίζουν σήμερα την απεργία που ξεκίνησαν χτες ενάντια στις απολύσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των τριών Συλλόγων η εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ στο Σύλλογο Διδασκόντων, Μ. Παραλίκα, ζήτησε, στην ανακοίνωση που ετοιμάστηκε, να προστεθούν, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες και οι αιτίες που οδήγησαν στις απολύσεις, δηλαδή η καπιταλιστική κρίση και η διαφύλαξη κερδών του κεφαλαίου, οι αποφάσεις της ΕΕ. Ζήτησε να προστεθεί πως χρειάζεται συμπαράταξη στους αγώνες με τους υπόλοιπους εργαζομένους, με το ταξικό εργατικό κίνημα. Οι προσθήκες δεν έγιναν δεκτές, με το δικαιολογητικό ότι τώρα δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις κι έτσι η ΔΗΠΑΚ δεν προσυπέγραψε το δελτίο Τύπου.

Χτες, συνεδρίασε εκτάκτως η σύνοδος πρυτάνεων, στο Λαύριο, για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων και τάχθηκε ενάντια στα σχέδια για απολύσεις, τα οποία μεταξύ άλλων τα χαρακτήρισε και αντισυνταγματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ