Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ανέδειξε την ανάγκη για την ανασύνταξη του κινήματος

Αποκαλυπτική η εικόνα που μεταφέρθηκε για τη δράση του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Από τη συνέλευση της περασμένης Κυριακής
Από τη συνέλευση της περασμένης Κυριακής
Με το μέτωπο στραμμένο στη συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, το στήσιμο επιτροπών αγώνα και σωματειακών επιτροπών όπου δεν υπάρχουν, την αποφασιστική ενίσχυση και μαζικοποίηση τόσο του κλαδικού όσο και των επιχειρησιακών σωματείων, σχεδιάζουν τη δράση τους οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας, όπως αποφάσισαν στην τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις και για αγώνες, αξιοποιώντας όλες τις μορφές δράσης για να μπλοκαριστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και συνολικότερα του λαού.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα νέα επώδυνα μέτρα που επέβαλλε το κεφάλαιο και ψήφισε η τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, αλλά κυρίως η αναγκαιότητα για τον καλύτερο σχεδιασμό της δράσης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς. Απαραίτητος όρος, σε αυτήν την πορεία, όπως αναδείχτηκε τόσο εισηγητικά από την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Τσαγκατάκη, όσο και από τις παρεμβάσεις των ίδιων των εργαζομένων, είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Είναι αποκαλυπτικά τα όσα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν με τις παρεμβάσεις τους στη συνέλευση για τη δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού από διάφορους χώρους δουλειάς.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα στα καταστήματα «ΙΚΕΑ». Εργαζόμενη στην επιχείρηση περιέγραψε αναλυτικά στη συνέλευση τη λυσσαλέα προσπάθεια της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου να ανατρέψει στην τελευταία γενική συνέλευση την απόφαση των εργαζομένων να μη δεχτούν καμία μείωση μισθών. «Κάναμε συνέλευση μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα, γιατί δεν τους έβγαινε αυτό που ήθελαν. Ελεγαν ξανά και ξανά στους εργαζόμενους μήπως να το ξανασκεφτείτε;», είπε χαρακτηριστικά. Ελεγαν ότι η επιχείρηση έχει ζημιές, ενώ ομολόγησαν ότι δυο μέρες - παρά και την πρώτη απόφαση της γενικής συνέλευσης για καμία μείωση μισθών - αυτοί έδιναν τη μάχη, ώστε οι μειώσεις στους μισθούς να είναι μονοψήφιος αριθμός!

Υπογράμμισε ότι η παρουσία στελεχών της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ εκλεγμένων στο ΕΚΑ στη συνέλευση, συνέβαλε καθοριστικά, βοήθησε πολύ τους εργαζόμενους. Πρόσθεσε ότι μετά τη συνέλευση τα στελέχη του σωματείου βγήκαν στο χώρο δουλειάς (στο κατάστημα στον Κηφισό) και έλεγαν στους εργαζόμενους ότι με τις αποφάσεις που πήραν στη συνέλευση η εργοδοσία θύμωσε και θα κάνει 200 απολύσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Παράλληλα, έλεγαν ότι ενώ η εργοδοσία συζητούσε για μείωση μισθών σε ποσοστό 8% τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Τέλος, τόνισε ιδιαίτερα ότι η βοήθεια του κλαδικού συνδικάτου και του ΠΑΜΕ θα παίξει καθοριστικό ρόλο το επόμενο διάστημα για την οργάνωση των εργαζομένων, για το δυνάμωμα της αντίστασής τους.

Τη συνέλευση παρακολούθησε και μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης, η συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα - καταγγελία για τη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά, γι' αυτό θα συναντηθούμε στη Δραπετσώνα! (2022-06-04 00:00:00.0)
Με αφορμή ένα αποτέλεσμα σε εκλογές σωματείου (2013-12-01 00:00:00.0)
Κρίσιμος κρίκος για την ανασύνταξη του κινήματος (2012-12-16 00:00:00.0)
Σχεδιάζει κλιμάκωση της πάλης για τις Συμβάσεις (2012-05-30 00:00:00.0)
«Μην τολμήσετε να πειράξετε ούτε ένα ευρώ από τους μισθούς μας» (2012-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ