Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφασισμένη να προχωρήσει στις διαθεσιμότητες

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας για τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις. Χθες, έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις Διευθύνσεις Προσωπικού όλων των φορέων του Δημοσίου, για την αποστολή των καταλόγων με τους εν λόγω υπάλληλους, ενώ σήμερα αναμένεται να αποσταλεί από το υπουργείο υπενθύμιση προς τις υπηρεσίες που δεν ανταποκρίθηκαν έγκαιρα ώστε να το πράξουν στις αμέσως επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις υπηρεσίες του Δημοσίου τα στοιχεία έχουν αποσταλεί, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στους δήμους όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με στόχο να μπλοκάρουν την εφαρμογή της διαθεσιμότητας. Πάντως, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν πως η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα προχωρήσει καθώς τα στοιχεία με τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που υπάγονται στο μέτρο, υπάρχουν, με την απογραφή, στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Εκείνο που λείπει είναι ο ακριβής αριθμός, η ακριβής κατάσταση αυτών που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, σε όλο το Δημόσιο περί τους 2.300 (700 αφορούν τους ΟΤΑ) είναι οι υπάλληλοι οι οποίοι εμπίπτουν στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας στην παρούσα φάση, εκ των οποίων οι 800 εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου. Επίσης, σε διαθεσιμότητα τίθενται μέσω του μέτρου της αργίας περί τους 1.500 υπαλλήλους που είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι.

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι οι υπάλληλοι που θα τεθούν τώρα σε διαθεσιμότητα δε θα απολυθούν αλλά θα μεταταχτούν ή θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, όταν από τις αρχές του 2013 θα αρχίσει το κανονικό κύμα της διαθεσιμότητας - μέσω της αξιολόγησης φορέων και της κατάργησης οργανικών θέσεων καθώς και της αξιολόγησης προσωπικού - πολλοί από τους υπάλληλους αυτούς, μαζί με χιλιάδες άλλους μόνιμους και ΙΔΑΧ, όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μπορεί να βρεθούν με το χαρτί της απόλυσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ