Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήρης απελευθέρωση σε ταξί και βυτιοφόρα

Σε ισχύ οι καταστροφικές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες του κλάδου

Σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης περνούν οι κλάδοι των αυτοκινητιστών και μεταφορέων καυσίμων μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προχτές Κυριακή, των σχετικών υπουργικών αποφάσεων σύμφωνα με τις προβλέψεις του «μνημονίου 3».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3053/18-11-2012, στο εξής, τουριστικά γραφεία και εταιρείες ενοικίασης οχημάτων θα μπορούν με την καταβολή της αξίας ενός παραβόλου υπέρ του Δημοσίου ύψους 100 ευρώ, να παραλαμβάνουν από τον ΕΟΤ άδεια για ενοικίαση οχήματος από 1.500 κυβικά και πάνω με οδηγό, δίχως κανέναν περιορισμό στον αριθμό των οχημάτων που θα μπορούν να έχουν υπό την κατοχή τους. Σε περίπτωση που διαθέτουν περισσότερα από 10 οχήματα οφείλουν να διαθέτουν χώρους στάθμευσης - 6 τ.μ. ανά όχημα - ενώ αν έχουν κάτω από 10 η παραπάνω υποχρέωση εκλείπει. Ανάλογη δυνατότητα για απόκτηση τέτοιων αδειών δίνεται και στους συνεταιρισμούς ιδιοκτητών ταξί. Τα νέα οχήματα οφείλουν να διαθέτουν νέους κινητήρες τύπου Euro 5.

Αντίστοιχα με την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 3052/18-11-2012, αίρονται όλοι οι σημερινοί περιορισμοί στον αριθμό των αδειών και στο μέγεθος του κυβισμού στην απόκτηση άδειας μεταφοράς καυσίμων με βυτιοφόρα φορτηγά. Η απόφαση προβλέπει την υποχρεωτική τοποθέτηση συσκευής GPS σε κάθε τέτοιο όχημα (αφορά και τα πλωτά μέσα μεταφοράς καυσίμων), ενώ η τιμή για την απόκτηση τέτοιας άδειας αν και δεν καθορίζεται επακριβώς, σίγουρα θα ακολουθήσει την τιμή για την απόκτηση άδειας μεταφοράς προσώπων. Με την παραπάνω απόφαση θα επιτρέπεται στα πρατήρια να χρησιμοποιούν για τη διακίνηση ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, καθώς και να μισθώνουν βυτιοφόρα δημοσίας χρήσης χωρίς κανέναν περιορισμό από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ θα επιτρέπεται σε κάθε βυτιοφόρο να πραγματοποιεί μεταφορά για λογαριασμό των πρατηριούχων, καθώς και να εισέρχεται σε διυλιστήρια και αποθήκες για να μεταφέρει καύσιμα με το δικό του εμπορικό σήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ