Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Μεθοδική δουλειά και στις Οργανώσεις του Εξωτερικού

Ελληνες και μετανάστες ανταποκρίνονται από το υστέρημά τους στο κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ

Εχοντας καλύψει το 49,95% του πλάνου της από το δεύτερο κιόλας «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης, η ΚΟ Εξωτερικού παρέμεινε στην κορυφή της άμιλλας μεταξύ των Οργανώσεων Περιοχών. Ο Πέτρος Μεντής, γραμματέας της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ δήλωσε στον «Ρ»: «Η Οργάνωση του ΚΚΕ στη Γερμανία δίνει τη μάχη για την οικονομική εξόρμηση έχοντας κατά νου την ιδιαίτερη κρισιμότητα αυτής της μάχης για την οικονομική και σε τελική ανάλυση για την πολιτική αυτοτέλεια του Κόμματος, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο για τις λαϊκές οικογένειες.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με την καπιταλιστική κρίση και η δημοσιότητα που της δίνουν τα αστικά ΜΜΕ στη Γερμανία, έχει δημιουργήσει προηγούμενο για την ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ, που με διάφορους τρόπους, εξορμήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στα ελληνικά και στα γερμανικά, δίνει τη μάχη της αντικειμενικής ενημέρωσης των εργαζομένων από τη σκοπιά των συμφερόντων τους.

Η καπιταλιστική κρίση έκανε πολλούς μετανάστες -και όχι μόνο- να ψάχνουν για εξηγήσεις, απαντήσεις, να ψάχνονται και πολιτικά. Εχουμε υπόψη ότι ο κόσμος που απευθυνόμαστε δεν είναι άλλος από τις λαϊκές οικογένειες που -στη Γερμανία ίσως σε μικρότερο βαθμό- πλήττονται από την κρίση, δέχονται την επίθεση της ΕΕ και των μονοπωλίων, με στόχο την υποτίμηση της εργατικής δύναμης.

Η ΚΟ του ΚΚΕ στη Γερμανία έβαλε το πλάνο μπροστά της, με μεγάλη ευθύνη έβαλαν τα προσωπικά τους πλάνα οι σύντροφοι και σε πλήρη αντιστοιχία με την κρισιμότητα αυτής της μάχης. Αλλού μπήκαν πλάνα ονομαστικά σε ποιους συγκεκριμένα θα απευθυνθούμε, αλλού αριθμητικά, σε πόσο κόσμο θα μιλήσουν και θα ζητήσουν και την οικονομική ενίσχυση. Οι καιροί απαιτούν να απευθυνθούμε σε περισσότερους, αφού αν και ο κόσμος ανταποκρίνεται, δίνει μικρότερα ποσά από το υστέρημά του.

Εξορμήσεις κάνουμε με το κουπόνι και την ανακοίνωση της ΚΕ, ομαδικές σε στέκια, χώρους που μαζεύονται μετανάστες, σε μαγαζιά, σε εκδηλώσεις ακόμα κι από σπίτι σε σπίτι. Εδώ πρέπει να γίνεται καλός προγραμματισμός, μιας και δεν συναντάς μόνο Ελληνες, όπως στην Ελλάδα και οι αποστάσεις είναι κι αυτές εμπόδιο. Δεν είναι λίγοι που έχουν βάλει ένα και δύο κόκκινα μεροκάματα. Οι νέοι μετανάστες συχνά μας περιμένουν με χαμόγελα συμπάθειας, έχοντας τη σιγουριά ότι το ΚΚΕ κι εδώ είναι δίπλα τους.

Και οι Γερμανοί στους οποίους απευθυνόμαστε δίνουν από το υστέρημά τους, βλέποντας τους αγώνες του ΚΚΕ στην Ελλάδα. Είμαστε πεισμένοι ότι θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερκαλύφθηκε το πλάνο και συνεχίζουμε για να πιαστούν όλοι οι στόχοι (2022-01-15 00:00:00.0)
Με αυταπάρνηση εντείνουμε τις προσπάθειες για την υπερκάλυψη (2019-12-21 00:00:00.0)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μια σημαντική μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος (2018-01-09 00:00:00.0)
Στο 30,80% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2011-12-14 00:00:00.0)
Μεγάλο το κύρος του Κόμματος στο λαό (2009-12-05 00:00:00.0)
Επιταχύνουμε τους ρυθμούς στην τελική ευθεία (2009-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ