Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αποφάσισαν να παλέψουν ενωμένοι

ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» βάζουν εμπόδια στην κοινή πάλη των εργαζομένων

H Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε, τη Δευτέρα, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, «να κάνει δεκτούς στο Σύλλογο» τους εργαζόμενους των πρώην ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων), «να τους εγγράψει άμεσα στα μητρώα του Συλλόγου», να πάρουν μέρος «στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, με ισότιμα δικαιώματα ("εκλέγειν και εκλέγεσθαι")».

Οι εργαζόμενοι αυτοί δούλευαν σε Οργανισμούς που έχουν καταργηθεί και τώρα εργάζονται στο υπουργείο. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, οι εργαζόμενοι του πρώην ΟΕΕΚ και του πρώην ΟΕΔΒ «αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς».

Τονίζεται πως «είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, να παλέψουμε από κοινού, μέσα από το ίδιο σωματείο, όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου Παιδείας, για να μπλοκάρουμε τα μέτρα, για να μην περάσουν οι απολύσεις». Υπογραμμίζεται ότι «η άρνηση να γίνουν αποδεκτοί ως μέλη του Συλλόγου οι συνάδελφοι του ΟΕΕΚ και του ΟΕΔΒ είναι στάση επικίνδυνη, διασπαστική. Ουσιαστικά, το σωματείο αφήνει απροστάτευτους συναδέλφους μας που κινδυνεύουν με απόλυση».

Να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» είχαν ταχθεί κατά της εγγραφής των εργαζομένων από τον ΟΕΔΒ και ΟΕΕΚ στο ίδιο σωματείο. Στη Συνέλευση, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, η ΔΑΚΕ και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» υπερψήφισαν, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου (ΠΑΣΚ) επέμεινε στην αρνητική στάση του.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο πρόεδρος των εργαζομένων στον πρώην ΟΕΔΒ (πρόσκειται στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήθελε οι εργαζόμενοι να είναι όλοι σε κοινό σωματείο. Μάλιστα, χτες, συγκάλεσε και Συνέλευση για να παροτρύνει τους εργαζόμενους να μη συμφωνήσουν να είναι μαζί με τους συναδέλφους τους σε ενιαίο σωματείο! Ενα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε είναι ότι εργαζόμενοι που δούλευαν στον ΟΕΔΒ, είναι ενωμένοι στο δικαστικό αγώνα που κάνουν, υποστηρίζοντας ότι θα είναι εμπόδιο να βρεθούν σε ενιαίο σωματείο με τους άλλους συναδέλφους τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ