Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Μετανάστης οικοδόμος καταπλακώθηκε ενώ έσκαβε λάκκους

Ανασύρθηκε νεκρός από βάθος 5 μέτρων

Αλλος ένας εργάτης, μετανάστης οικοδόμος, έπεσε θύμα της κατάστασης που επικρατεί στους τόπους δουλειάς, ως συνέπεια της πολιτικής που κάνει τα πάντα για να δυναμώσει η «ανταγωνιστικότητα».

Ο 35χρονος HALILAZLULEZIM (αλβανικής υπηκοότητας) καταπλακώθηκε από χώματα τα ξημερώματα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής για την κατασκευή κολόνας γέφυρας σε εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ». Μάλιστα, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, ανασύρθηκε νεκρός από βάθος 5 μέτρων.

Ο εργάτης σκοτώθηκε χτες τα ξημερώματα, όταν καταπλακώθηκε από χώματα, την ώρα που άνοιγε λάκκους, χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, στις εργασίες κατασκευής του δρόμου Αρδανίου - Σουφλίου. Το νέο εργατικό δυστύχημα έγινε στο τμήμα των εργασιών στο ύψος της Κορνοφωλιάς του Εβρου. Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρεία ΑΕΓΕΚ η οποία χρησιμοποιεί εργολάβους για την εκτέλεση των εργασιών.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει ότι η τραγική έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων έχει σαν αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά τα εργατικά «ατυχήματα» να έχουν σαν κατάληξη το σοβαρό τραυματισμό ή και το θάνατο εργαζομένων που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί της οικογένειάς τους. «Δεν πρόκειται για τυχαία κενά και ελλείμματα. Η σημερινή κατάσταση αντανακλά την ουσιαστική συμβολή του κράτους στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να δώσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, συμπιέζοντας την τιμή της εργατικής δύναμης.

H δραματική αυτή κατάσταση πρέπει και μπορεί ν' αλλάξει, ο φρικιαστικός κύκλος των θανάτων και των θυμάτων της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης πρέπει να τελειώνει», σημειώνει.

Συνεχείς καταγγελίες για ελλείψεις σε μέτρα προστασίας

Συνεχείς οι καταγγελίες των συνδικάτων για σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και τα «ατυχήματα» που αυτές γεννούν. Χαρακτηριστικά, πριν μερικές μέρες το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την έλλειψη μέτρων προστασίας στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου της «NESTLE», που είχε ως συνέπεια να γίνουν δύο εργατικά «ατυχήματα». Συγκεκριμένα, ο ένας εργαζόμενος κινδυνεύει να χάσει την όρασή του απ' το ένα μάτι, ενώ ο άλλος κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ