Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απειλεί τους εργαζόμενους γιατί κινητοποιούνται

Κατάληψη στις υπηρεσίες του Δήμου, στο δημαρχείο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εμποδίζοντας τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, πραγματοποίησαν και χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Με αφορμή τη νέα αναβολή της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση του Δήμου εξαπέλυσε απειλές προς τους εργαζόμενους και προσπάθησε να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού. Σε χτεσινή του ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος επικαλέστηκε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πείσει ότι η διοίκηση στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων. Ωστόσο, από την πρώτη ώρα της ανακοίνωσης των μέτρων, ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, εξακολουθεί να μιλά για εφαρμογή της νομιμότητας, δηλαδή του νόμου για τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες.

Ο Π. Αβραμόπουλος, κατήγγειλε τους εργαζόμενους ότι «δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την κοινωνική συνοχή, προκαλούν πρόσθετα προβλήματα και ανοίγουν το δρόμο για έκρυθμες καταστάσεις τις οποίες κανείς δε θέλει να ζήσει» καθώς και ότι «μη επιτρέποντας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και εντέλει του ίδιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στρέφουν εναντίον τους την κοινή γνώμη και τους συμπολίτες μας που θίγονται εξίσου από τη σκληρή πολιτική λιτότητας και την ανεργία».

Σε δήλωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Κωνσταντινίδης, σχολίασε:

«Η διοίκηση του Δήμου στρέφεται ευθέως κατά των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δήμο και επιβεβαιώνει τη βούλησή της να συνταχθεί με το νόμο ανατρέποντας προηγούμενα ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κοινωνική συνοχή που επικαλείται συνιστά προσπάθεια ενεργοποίησης ανακλαστικών κοινωνικού αυτοματισμού με στόχο να φέρει σε αντιπαράθεση τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα με τους υπό απόλυση δημοτικούς υπαλλήλους.

Αναρωτιόμαστε, μήπως "οι έκρυθμες καταστάσεις" στις οποίες αναφέρεται, ο πρόεδρος του ΔΣ, προοιωνίζονται τη βούληση της διοίκησης να καλέσει ξανά τα ΜΑΤ στο δημαρχείο για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων που είναι οι μόνοι αρμόδιοι να επιλέξουν τις μορφές πάλης τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ