Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «FINTEXPORT»
Απαίτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Σήμερα συνεχίζουν με παρέμβαση στη λαϊκή αγορά Αγ. Στεφάνου, καλώντας το λαό της περιοχής να τους στηρίξει

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Ενάντια στην απληρωσιά και την ανεργία, κόντρα σε αυταπάτες και συμβιβασμούς, αγωνιζόμαστε για τα δικά μας συμφέροντα».

Με αυτό το πανό οι εργάτες της FINTEXPORT ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου τους, της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής και προχώρησαν χτες σε δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Κύρια αιτήματα των εργαζομένων η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τις άμεσες ανάγκες τους, η εξόφληση των δεδουλευμένων 12 μηνών από την εργοδοσία και η επαναλειτουργία του εργοστασίου χωρίς να χαθεί καμιά θέση εργασίας, με όλα τα δικαιώματά τους κατοχυρωμένα.

Με συνθήματα όπως: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία - την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία», «Αβέβαιη δουλειά, απλήρωτοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες» και «Δουλειά, δουλειά, δουλειά - χωρίς λεφτά, κέρδη και χλιδή για τ' αφεντικά», οι εργάτες της FINTEXPORT διατράνωσαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά τους.

Σε συνάντηση που έγινε, η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο υπουργείο Οικονομικών και θα υπάρξει οριστική απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. Στο αίτημα των εργατών για πάγωμα λογαριασμών και δανείων η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση διότι μια τέτοια ρύθμιση αφορά ιδιωτικές τράπεζες.

Κατά τα άλλα, το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πιέσει την εργοδοσία για τα υπόλοιπα ζητήματα.

Για τους εργάτες δεν μπορούν ποτέ

«Εδώ φαίνεται ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο στην οικονομία», υπογράμμισε ο Βασίλης Σταμούλης πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ μιλώντας στους εργαζόμενους.

«Πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα», συμπλήρωσε ο Β. Σταμούλης. «Αυτοί, τόσο καιρό ψηφίζουν νόμους που υπηρετούν την εργοδοσία. Μας τσακίζουν και, όταν ζητάμε παρέμβαση υπέρ των εργατών, απαντάνε ότι δεν μπορούν. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε την πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις». Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Μαυρουκλής, τόνισε: «Λεφτά για να δίνονται στους εργοδότες και να κάνουν προγράμματα με εργάτες των 500 ευρώ τα βρίσκουν»...

Στο πλευρό των εργατών της FINTEXPORT βρέθηκε και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων με αντιπροσωπεία και ανακοίνωσή της.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους και προχωρούν σε παρέμβαση στη λαϊκή αγορά του Αγ. Στεφάνου για να ενημερώσουν τους εργάτες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν πρόσφατα Λαϊκές Επιτροπές από τις γύρω περιοχές, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει, σε κάθε γειτονιά να οργανωθεί η αλληλεγγύη στις εστίες αντίστασης που δημιουργούνται σε τόπους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ